Šport

Športové tipy so stanicami Nova Sport 1 a 2 HD

Športové tipy so stanicami Nova Sport 1 a 2 HD

Prvé dva júlové týždne budú na staniciach Nova Sport patriť najprestížnejšiemu tenisovému turnaju histórie. Obidva kanály budú vysielať nepretržite naživo od 12.30 tie najzaujímavejšie zápasy zo slávneho All England Clubu. Nebude to však len špičkový tenis, čo čaká na divákov prémiových staníc Nova Sport.

Hneď od začiatku júla budú stanice Nova Sport servírovať svojim divákom najlepší svetový tenis z jediného trávnatého Grand Slamu. Milovníci tenisu sa môžu tešiť nielen na najlepších svetových hráčov, ale aj na početnú skupinu českých hráčok a hráčov, na čele s Karolínou Plíškovou a Tomášom Berdychom. Priame prenosy začnú každý hrací deň vždy o 12.30 na oboch prémiových športových staniciach.

Pre českého fanúšika bude tento rok Wimbledon veľmi atraktívny najmä vďaka veľkému počtu českých hráčok. Karolína Plíšková hrá tradične veľmi dobre na rýchlom povrchu a tráva jej sedí.

Na French Open navyše ukázala, že je vo veľmi dobrej forme a pri absencii Sereny Williams patrí medzi najväčšie favoritky turnaja. V Paríži ukázala veľmi dobrú fazónu tiež Lucie Šafářová, ktorá vyhrala v štvorhre. V singli sa jej tento rok príliš nedarí, ale Wimbledon patrí medzi jej najobľúbenejšie turnaje, a tak môžu českí fanúšikovia dúfať, že sa prebojuje čo najďalej. Veľký comeback na trávnaté dvorce čaká Petru Kvitovú, ktorá sa vracia na kurty po zranení ruky. Ako sa jej bude dariť na jej najobľúbenejšom turnaji, môžeme len špekulovať, ale Petra je v pozícii, z ktorej môže prekvapiť.

Ku koncu slávneho tenisového turnaja ponúkne Nova Sport 1 svojim divákom športové prenosy z úplne odlišného prostredia. Vo štvrtok 13. júna totiž v americkom Austine začínajú letné Summer X-Games, na ktorých sa rovnako ako vlani predstaví Libor Podmol. Český freestylový motorkár si vlani odviezol jedno zlato z disciplíny Moto X Step Up. Tento rok bude opäť patriť k najväčším favoritom tejto disciplíny, a tak budú jeho výkony môcť diváci sledovať naživo na staniciach Nova Sport 1.

Nova Sport 2 potom vo wimbledonskom období odvysiela tri galavečery UFC. Za zmienku stojí najmä UFC 213, počas ktorého sa bude bojovať o pás v ženskej bantamovej váhe. V nedeľu 9. júla ho proti Valentine Shevchenko bude obhajovať Amanda Nunes. Pikantný zápas ponúkne stretnutie dvoch rozdielnych štýlov. Brazílska šampiónka je typickou wrestlerkou a cíti sa výborne najmä na zemi. Oproti tomu jej súperka z Kirgizska je typickou strikerkou. Dá sa tak očakávať, že každá zo zápasníčok sa bude snažiť dostať zápas pod svoju kontrolu. Tento zápas je špeciálny tiež v tom, že obe zápasníčky sa už spolu stretli v minulom roku. Vtedy sa z víťazstva radovala Amanda, ktorá vo veľmi tesnom zápase zvíťazila na body. Bude sa radovať z víťazstva aj tentoraz? To uvidíte v nedeľu 9. júla na Nova Sport 2.

Zaujímavým predstavením bude tiež zápas UFC Fight Night Nelson vs. Ponzinibbio, ktorý bude Nova Sport 2 prinášať českým divákom v atraktívnom európskom čase. Islandský Gunnar Nelson sa totiž so Santiagom Ponzinibbiom stretne v škótskom Glasgow v nedeľu 16. júla.

Kto má šance na wimbledone

Wimbledon je najstarší tenisový turnaj na svete. Hrá sa už od roku 1877. Tohtoročným favoritom je podľa stávkových kancelárií Brit Andy Murray, šancu majú aj Novak Djokovič či Roger Federer, naopak v úspech Rafaela Nadala sa príliš neverí – tráva je jeho najmenej obľúbeným povrchom. Medzi ženami sa najvyššie šance dávajú svetovej jednotke Angelique Kerber a druhej najvyššie postavenej žene v rebríčku, Češke Karolíne Plíškovej. Z českých hráčov sa okrem Plíškovej na turnaji objavia Tomáš Berdych, Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková, Lucie Šafářová, Denisa Allertová či Markéta Vondroušová. Medzi prihlásenými figuruje aj Petra Kvitová.

Športové tipy Nova Sport 1 a 2 HD

Šport
Foto Profimedia.cz
sobota 1. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC