Šport

Slovensko zatiaľ bez hráčov z NHL

Slovensko zatiaľ bez hráčov z NHL

Kouč Zdeno Cíger nemá tento rok ľahkú pozíciu. Ospravedlnili sa mu všetci hráči zo zámorskej NHL. Spoliehať sa bude musieť na 14 hráčov z českej extraligy.

Slovensko rovnako ako susedné Česko si už päť rokov nesiahlo na medailu. Posledný úspech je striebro z roku 2012 z fínskych Helsínk, ktoré Slováci vybojovali pod vedením českého trénera Vladimíra Vůjtka staršieho.

Z tejto pamätnej zostavy zostáva pre nemeckú skupinu nadchádzajúcich majstrovstiev päť hráčov: Laco, Bližňák, Haščák, Sersen a Hudáček. Do tímu sa zaradilo aj deväť nováčikov, ktorí si na šampionát prídu pre svoju prvú skúsenosť na seniorskej úrovni, sú to Gernát, Čajkovský, Trška, Eduard Šedivý, Kudrna, Zigo a Tomáš Matoušek z Banskej Bystrice.

Po sérii ospravedlneniek slovenských krajanov z NHL svitla na poslednú chvíľu trénerovi nádej. Cígerovi sľúbil účasť skúsený bek Andrej Sekera z Edmontonu. Záleží však na výsledku bojov v sérii Edmonton Oilers proti Anaheimu. Séria je zatiaľ vyrovnaná 2:2 na zápasy, a tak jeho účasť zatiaľ nie je vôbec istá.

Z výsledkov prípravných zápasov zatiaľ nevyplýva, aký silný výber Zdeno Cíger do Nemecka privezie. Jednoznačne si poradili len s Dánskom, so Švajčiarmi potom dvakrát prehrali, rovnako ako s Nórskom. S Fínmi potom slovenský výber raz zvíťazil a raz prehral.

Slovensko začne turnaj v Kolíne nad Rýnom proti Taliansku.

Složenie týmu

brankári: Július Hudáček (Örebro/Švéd.), Jaroslav Janus (Litvínov/ČR), Ján Laco (Chomutov/ČR),

obrancovia: Martin Gernát, Juraj Mikuš (obaja Sparta Praha/ČR), Eduard Šedivý (Košice), Michal Sersen (Banská Bystrica), Michal Čajkovský (Jekaterinburg/KHL), Peter Čerešňák (Plzeň/ČR), Adam Jánošík (Liberec/ČR), Peter Trška (Kometa Brno/ČR),

útočníci: Tomáš Matoušek, Pavol Skalický, Tomáš Zigo (všetci Banská Bystrica), Lukáš Cingel, Andrej Kudrna (obaja Sparta Praha/ČR), Jakub Suja (Košice), Andrej Šťastný (Trenčín), Mário Bližňák (Liberec/ČR), Vladimír Dravecký (Třinec/ČR), Marcel Haščák (Kometa Brno/ČR), Tomáš Hrnka (Plzeň/ČR), Libor Hudáček (Örebro/Švéd.), Michel Miklík (Jyväskylä/Fín.), Dávid Skokan (Chomutov/ČR).

Program:

Sobota 6. mája
16:15 Slovensko – Taliansko

Nedeľa 7. mája
20:15 Lotyšsko – Slovensko

Utorok 9. mája
20:15 Slovensko – Dánsko

Streda 10. mája
20:15 Slovensko – Nemecko

Sobota 13. mája
16:15 Rusko – Slovensko

Nedeľa 14. mája
16:15 Slovensko – USA

Utorok 16. mája
12:15 Švédsko – Slovensko

Šport
Foto Profimedia.cz

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC