Šport

Hokej: Kúzlo vianočnej NHL

NHL

K jednej z neodmysliteľných tradícií vo vianočnom čase patrí sledovanie hokeja. A žiadne zápasy nie sú pútavejšie, než tie, ktoré sa hrajú v rámci kanadskoamerickej NHL.

Za oknami chumelí, v dome je príjemne teplo a po večeroch, navlečení do teplých svetrov a s horúcim čajom v rukách, chýba len jediná maličkosť k dokonalosti – hokej. V Spojených štátoch tradične rastie sledovanosť hokejovej NHL v období Vianoc. To, že populárny šport v decembri priťahuje viac, dokumentujú fakty o počte predaných vianočných svetrov s logami tímov NHL, ktoré sa v zámorí vypredajú rýchlosťou blesku. 
 
V období Vianoc na fanúšikov toho najlepšieho hokeja čaká celkom deväť vysielaných zápasov, a to na stanici Nova Sport. Hokejové Vianoce na Nova Sport odštartujú dvadsiateho tretieho decembra skoro ráno, kedy sa stretne Anaheim so San Jose. Všetko potom vyvrcholí už tradičným zápasom pod holým nebom, nazývaným Winter Classic na Nový rok, v ktorom sa stretne Chicago Blackhawks s Washinghtonom Capitals.
 
Vianočnú atmosféru je tradične cítiť aj z hľadiska pomerne bežne vypredaných kanadskoamerických arén. Fanúšikov v santovských čiapkach, vyššie spomenutých klubových svetroch, alebo napríklad aj ozdobených ako vianočný stromček možno vidieť takmer v každom rade.
 
Najkúzelnejšia vianočná atmosféra býva v New Yorku. Celé mesto je ozdobené tradičnými symbolmi obľúbeného sviatku, a tak ani Madison Square Garden nezostáva s niekoľkými mohutnými vianočnými stromčekmi pozadu. 
 

Minnesota Wild vs. Philadelphia Flyers 

NHL každoročne ponúka európskym fanúšikom možnosť stráviť poslednú noc pred Štedrým dňom sledovaním napínavého hokejového zápasu. Ani tento rok teda nechýba prenos v noci na dvadsiateho štvrtého decembra. Tentoraz sa stretne Minnesota s Philadelphiou, a tak si českí fanúšikovia prídu na svoje. V drese letcov sa totiž predstaví Jakub Voráček, ktorý spolu s pittsburským Sidneym Crosbym kraľuje tabuľke kanadského bodovania. Minnesota bude chcieť vybojovať cenné body proti súperovi, ktorému sa tento rok príliš nedarí, a tak je lákadlo jasné. Z posledného zápasu pred vianočnými sviatkami sa stáva každoročný rituál mnohých Európanov, ktorí si po prebdenej noci s NHL krátia čakanie na štedrovečernú večeru spánkom. Pridajte sa k nim a sledujte, ako zápas dopadne!  
 

New York Rangers vs. New Jersey Devils 

Korenistý súboj dvoch odvekých divíznych rivalov sa chystá hneď po sviatkoch, dvadsiateho siedmeho decembra. Tešiť sa môžeme na štvoricu českých hráčov v drese diablov – Eliáša, Jágra, Havláta a Židlického, ktorí narazia na manhattanské Blueshirts. Vlaňajší finalista chce zopakovať úspešnú sezónu, v drese jazdcov sa darí kanonierovi Nashovi, ktorý s pätnástimi presnými zásahmi drží druhé miesto v tabuľke strelcov. 
 

Washinghton Capitals vs. Chicago Blackhawks 

Slávne a veľkolepé stretnutie pod holým nebom, nesúce názov NHL Winter Classic, sa tento rok odohrá v Nationals Parku, štadióne baseballového klubu Washinghton Nationals v hlavnom meste Spojených štátov. Obe mužstvá už v minulosti mali tú česť sa tohto slávnostného stretnutia zúčastniť. Chicago v roku 2009 podľahlo Detroitu pomerom 4:6, Washnighton o dva roky neskôr porazil Pittsburgh – 3:1. Ako Capitals, tak aj Blackhawks už predstavili špeciálne dresy pre Winter Classic, ktoré patria za morom k jednej z najsledovanejších udalostí roka.

NHL

Šport
Foto Profimedia.cz
pondelok 22. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC