Šport

Futbal: Kto má šance v Bundeslige

Bundesliga

Nemecký futbal je v posledných rokoch veľmi sústredený na Bayern Mníchov. Tento megaklub by mohol hrať na majstrovstvách sveta ako „nároďák“ a asi by to aj stačilo. Ktoré hviezdy máme sledovať v jednej z troch najlepších líg na svete?

Najsilnejší Bayern Mníchov

Bavorský veľkoklub je vždy zárukou futbalovej pastvy pre oči. Bývalý tréner Barcelony Pep Guardiola tento rok už síce nemôže spoliehať na dlhoročnú oporu v zálohe Bastiana Schweinsteigera, ktorý odišiel skúšať šťastie do Manchestru United. Fanúšikovia ale nemusia smútiť. Jeho nástupca sa volá Arturo Vidal z Juventusu. Keby sa mu v priebehu sezóny nedarilo, asi to pre Bayern nebude veľký problém. Na túto pozíciu môžu kedykoľvek naskočiť také esá ako Phillip Lahm, Thiago alebo španielsky šampión Xabi Alonso.
 
Ktoré hviezdy odporúčame tento rok sledovať: Neuer / Robben / Lewandowski / Costa / Vidal
 

Šliape na päty Borussia Dortmund

Slávni žltočierni po minuloročnej nevydarenej sezóne svojím tímom zatriasli len nebadateľne, zato na trénerskom poste vykonali zásadnú zmenu. Miesto Jürgena Kloppa zaujal Thomas Tuchel, čo tímu evidentne pomohlo, pretože sa drží na druhom mieste tabuľky tesne za Bayernom. V zostave už nenájdeme dlhoročného kapitána Sebastiana Kehla, ktorý sa rozhodol ukončiť kariéru. V otázke defenzívnych štítov ale problém nemusí nastať. Do klubu zamierila posila z Leverkusenu menom Gonzalo Castro.
 
Ktoré hviezdy odporúčame tento rok sledovať: Catstro / Weigl / Reus
 

Čierny kôň Wolfsburg

Automobiloví vlci sa už nemusia báť o svoje sebavedomie. Veď vedia, že dokážu poraziť Bayern. A napríklad vyhrať Superpohár. Wolfsburskí borci zrejme tento rok ligu ešte nevyhrajú, ale so svojím stabilným tímom sú schopní postúpiť do európskych súťaží a hrať Batmanovi aspoň Robina. Škoda, že Vlci prišli o belgickú hviezdu Kevina De Bruyna, ktorý po lete posilnil britský Manchester City.
 
Ktoré hviezdy odporúčame tento rok sledovať: cruse / Rodriguez

Bundesliga

Šport
Foto Profimedia.cz
sobota 26. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC