Šport

Formula 1: Sport1 a Sport2 HD odhaľuje komentátorský tím

Formula 1

Sezóna 2015 Formuly 1 je už za dverami a po niekoľkomesačnej zimnej pauze prichádza exkluzívne od polovice marca na športových staniciach Sport1 a Sport2 HD. Spoločnosť AMC Networks International Central Europe získala práva na obdobie troch rokov.

Hlavným benefitom novej sezóny F1 bude možnosť sledovať všetky tréningy, kvalifikácie a preteky v HD kvalite. Novinkou pre tento ročník Formuly 1 bude tiež podrobná profesionálna analýza, a to priamo v štúdiu, a on-site reportér, ktorý prinesie to najhorúcejšie z väčšiny Veľkých cien. Fanúšika športu nasiaknutého benzínom čaká v tohtoročnej sezóne mnoho noviniek. Viac o F1 na Sport1 a Sport2 HD tu.
 

Česky aj slovensky

Diváci určite ocenia aj zostavu komentátorského tímu. Český a slovenský fanúšik sa môže tešiť na komentáre a analýzy vo svojom rodnom jazyku. Moderátorom štúdia a hlavným komentátorom pre Českú republiku sa stane Tomáš Richtr, profesionál s dlhoročnými skúsenosťami. Veľkým benefitom pre fanúšika Formuly 1 sa stane profesionálna analýza priamo v štúdiu, ktorú zastreší za Českú republiku Jan Charouz a pre slovenských divákov Štefan Rosina. O komentár pretekov v českom jazyku sa postará už spomínaný Tomáš Richtr a so slovenským komentárom príde Štefan Eisele. Súčasťou tímu je aj Ondřej Voršilka, on-site reportér, ktorý prinesie tie najhorúcejšie novinky priamo z miesta diania pretekov.
 

Všetci komentátori budú zároveň 

aktívni a pravidelne reagovať na divácke otázky na facebooku SportTV a blogu Sport1 a Sport2 HD na webe www.sport1tv.cz. So železnou pravidelnosťou sa s divákmi podelia aj o svoj pohľad na Formulu 1, prinesú odbornú analýzu a zodpovedia všetky otázky.
 

Kto bude komentovať?

Tomáš Richtr
Hlavný (štúdiový) moderátor a komentátor
Tomáš Richtr sa Formule 1 začal profesne venovať v roku 1998 prispievaním na novo vznikajúce spravodajské weby. Jeho záujem sa sústredil nielen na dianie na samotnej pretekárskej dráhe, ale aj na organizačné zákulisie a udalosti s ním spojené.
 
Jan Charouz
Štúdiový analytik, spolumoderátor
Jan začal pretekársku kariéru v siedmich rokoch na motokárach triedy Comer 80, v ktorej pretekal päť rokov. V roku 2000 prestúpil do triedy ICA-J a vo svojej druhej sezóne získal tretie miesto v medzinárodnom šampionáte Českej republiky. V roku 2002 pretekal v triede Ford Fiesta na Medzinárodných majstrovstvách Českej republiky v pretekoch automobilov na okruhoch. Spoločne s Erikom Janišom skončili prví a stali sa najmladšími majstrami v histórii šampionátu. Za svoju kariéru nazbieral veľké množstvo titulov a víťazstiev a získal aj cenu FIA Talent roka.
 
Štefan Rosina
Štúdiový analytik, spolukomentátor
Štefan bol jedným z najúspešnejších pretekárskych jazdcov zo Slovenska, v seriáli MS Porsche Cup odjazdil kompletných sedem sezón na okruhoch, kde sa jazdili preteky Formuly 1. Jeho najlepším výsledkom v kariére bola bronzová pozícia v celkovom hodnotení šampionátu v roku 2009 za tím Walter Lechner Racing.
 
Štefan Eisele
Komentátor 
Tridsaťročný skúsený redaktor športového spravodajstva odchovaný na nezabudnuteľných súbojoch Häkkinena so Schumacherom prinesie celkom určite zasvätený pohľad na preteky Formuly 1, sleduje ich napokon viac ako 18 rokov. Súčasnú éru F1 navyše považuje za to najzaujímavejšie obdobie. Dva posledné ročníky spolukomentoval F1 na slovenskej televízii a viedol niektoré priame prenosy a hodinové štúdio pred začiatkom Veľkých cien.
 
Ondřej Voršilka
On-site redaktor
Ostrieľaný redaktor so špecializáciou na motošport, ktorý pôsobí na Sport1 a Sport2 HD už niekoľko rokov, prinesie fanúšikom burácajúcich motorov tie najhorúcejšie novinky priamo z miesta diania Veľkej ceny. Spolu s Ondřejom nahliadnete pod pokrievku Formuly 1,  a to priamo z prvého radu.

 

Formula 1

Šport
Foto Profimedia.cz
nedeľa 22. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC