Šport

Formula 1 2018: Ferrari  vs. Mercedes

Formula 1 2018:  Ferrari  vs. Mercedes

Tohtoročná sezóna Formuly 1 je v znamení súboja medzi Mercedesom a Ferrari. Slávna talianska značka v novej ére F1 ešte takáto silná nebola a konečne by chcela ukončiť nadvládu Strieborných šípov. Do zákulisia jedného z najsledovanejších športov na planéte môžete nahliadnuť na televíznej stanici Sport5!

Formula 1 má milióny fanúšikov po celom svete. Slovenská republika nie je výnimkou. Na športovej televíznej stanici Sport5 majú tuzemskí priaznivci rýchlych monopostov možnosť každý piatok sledovať magazín plný zaujímavostí a informácií zo sveta kráľovnej motoršportu Inside Line. Ten sa počas celého ročníka 2018 venuje aktuálnemu dianiu vo Formule 1. A tohtoročná sezóna je zatiaľ veľmi napínavá. V posledných štyroch rokoch nemal konkurenciu Mercedes, ktorý opanoval pohár konštruktérov aj poradie jazdcov štyrikrát za sebou.

Nadvládu nemeckej stajne chceli pred sezónou ukončiť minimálne Ferrari a Red Bull. Prvému menovanému tímu sa to zatiaľ celkom darí a Sebastian Vettel s Lewisom Hamiltonom sa bijú o vedenie v šampionáte. Ak by sa na konci roka stal jeden z nich majstrom sveta, vyrovnal by v počte titulov legendárneho Argentínčana Juana Manuela Fangia. Viac ich má iba fenomenálny Michael Schumacher, ktorý dokázal vyhrať sedemkrát.

Tri víťazstvá z prvých desiatich pretekov, teda rovnako ako Mercedes, dosiahol tiež Red Bull Racing a je po Ferrari a Mercedese treťou najsilnejšou stajňou. Najvyrovnanejším tímom v strede štartového poľa je Renault. Francúzi totiž bodovali v deviatich z prvých desiatich pretekov. Primárnym cieľom Renaultu je, aby sa do roku 2020 stal vrcholným tímom. Vlani skončil v pohári konštruktérov na šiestom mieste a v tohtoročnej sezóne by si mohol polepšiť. Naopak veľmi nevydarený ročník prežívajú v McLarene. Stajňa na pretekárskych okruhoch nedosahuje očakávanú výkonnosť, a preto pred britskou Veľkou cenou rezignoval športový riaditeľ Eric Boullier. Ten skončil okamžite a na výrobu, konštrukciu a logistiku najnovšie dozerá prevádzkový riaditeľ McLarenu Simon Roberts. Športovým riaditeľom bol menovaný víťaz Indy 500 Gil de Ferran. Andrea Stella sa stal riaditeľom výkonnosti zodpovedným za traťové činnosti. Za jeho povýšením vraj stoja dobré vzťahy s Fernandom Alonsom, s ktorým vo Ferrari dvakrát slávil titul majstra sveta. Podľa Španiela s ním ale jeho príchod nikto nekonzultoval. Či sa McLaren počas sezóny ešte zdvihne, odhalia zostávajúce preteky. Tie najbližšie sú na programe 26. augusta v Belgicku.

„Motorizmus vždy patril ku Sport5 a Formula 1 tak nesmie v našej programovej schéme chýbať. Tím majiteľa Sport5 sa zúčastňuje šampionátu Formuly 2, ktorý býva súčasťou pretekárskych víkendov Formuly 1, a spolupracuje s Ferrari. Preto máme k formulám blízko. Formula 1 nie sú len preteky, a tak sa snažíme divákom ponúknuť aj zaujímavosti zo zákulisia,“ hovorí riaditeľ televíznej stanice Sport5 Petr Schreier. Od septembra sa totiž diváci Sport5 môžu tešiť na ďalší magazín z prostredia Formuly 1 Fast Lane. Ten sa bude venovať životnému štýlu pilotov Formuly 1.

Inside Line

Šport
Foto Profimedia.cz
streda 1. 8.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC