Šport

Eurosport domovom zimných športov

Eurosport domovom zimných športov

Od konca októbra po celú zimnú sezónu je Eurosport – rovnako ako v minulých rokoch – povinnou destináciou pre fanúšikov zimných športov. Vyvrcholením sezóny budú prenosy zo Zimných olympijských hier 2018 v juhokórejskom Pchjongčchangu.

Zimnú sezónu začíname 28. októbra úvodnými pretekmi Svetového pohára v alpskom lyžovaní, kedy sa na trať obrovského slalomu postaví ženská svetová lyžiarska špička. O deň neskôr príde na rad prvý obrovský slalom mužov.

Na štart pretekov Svetového pohára v alpskom lyžovaní sa teší aj hlavný lyžiarsky komentátor Eurosportu Dominik Kárník, ktorý kedysi medzi juniormi patril do širšieho reprezentačného výberu (prvý televízny prenos pripravoval už v roku 2006 zo ZOH v Turíne): „Najviac sa teším na ďalší návrat Lindsey Vonnovej po zranení, pre divákov je táto lyžiarska ikona vždy veľkým zážitkom. Som veľmi zvedavý na českého reprezentanta Kryštofa Krýzla, ktorý prežíva, na rozdiel od vlaňajška, vydarenú prípravu na sezónu. Na Novom Zélande a v Austrálii zajazdil výborné výsledky a verím, že sa posunie v bodovaní Svetového pohára nahor. Dúfam zároveň v širšie zapojenie našich mladých reprezentantov Jana Zabystřana a Filipa Forejtka. A nezabúdajme na slovenské slalomárky, ktoré v minulej sezóne patrili k najväčším vyzývateľkám Mikaely Shiffrinovej – Veroniku Velez-Zuzulovú a Petru Vlhovú.“ Kryštof Krýzl je pred sezónou optimistický, veď počas mesačného pobytu na druhom konci sveta sa stal celkovým víťazom Austrálsko-novozélandského pohára.

Som spokojný, konkurencia bola veľmi kvalitná a jazdil som rýchlo. Absolvoval som jedenásť pretekov, najlepší výkon som podal v druhom obriaku v Austrálii, v ktorom som skončil tretí a mal som najlepší čas druhého kola. V Söldene budem mať vysoké štartové číslo, nič neočakávam, pôjdem hop, alebo trop. Nemusím sa ničím zväzovať…
plánuje Kryštof Krýzl agresívnu jazdu hneď v úvodných pretekoch SP

Zimné vysielanie Eurosportu bude tradične pokrývať kompletný program Svetových pohárov v najpopulárnejších zimných športoch. Diváci Eurosportu tak môžu pravidelne sledovať nielen alpské lyžovanie, ale aj biatlon, skoky na lyžiach, beh na lyžiach, krasokorčuľovanie, ďalej severskú kombináciu, akrobatické lyžovanie a snowboard. Skokanský SP odštartuje v poľskej Wisle 19. novembra, SP v behu na lyžiach vo fínskom lyžiarskom stredisku Ruka 24. novembra a biatlonový SP 27. novembra vo švédskom Östersunde. Eurosport vysiela aj sériu ISU Grand Prix v krasokorčuľovaní (od 20. októbra). Diváci sa môžu tešiť na tisíce hodín vysielania zimných športov.

Eurosport bude zároveň pred olympijskými hrami pripravovať množstvo zaujímavých magazínov so zameraním na zimné olympijské športy. Pokračovať bude napr. atraktívny seriál Chasing History s lyžiarskou ikonou Lindsey Vonnovou, ktorá umožňuje divákom exkluzívny a doteraz nevídaný prístup do súkromia a mieri za svojím profesionálnym cieľom – prekonať rekord v počte víťazstiev v SP a štvrtýkrát štartovať na OH. Ďalším seriálom je Hall of Fame, ktorý oživuje najpamätnejšie príbehy olympijských hier od Lillehammeru 1994 po Rio de Janeiro 2016.

Prvý novembrový deň to bude práve 100 dní do štartu olympijských hier v Pchjongčchangu a tohtoročná zimná sezóna na Eurosporte sľubuje aj vďaka OH mimoriadne predstavenie. Eurosport pripravuje pre svojich divákov originálny obsah na všetkých platformách, takže nezmeškajú nič podstatné z prípravy športovcov na olympijské hry ani zo samotných olympijských hier, či už sa pozerajú na televízne obrazovky, streamujú na mobilných telefónoch, alebo sledujú online prostredníctvom Eurosport Playeru.

Sezóna zimných športov

Šport
Foto GETTYIMAGES, archív Kryštofa Krýzla
sobota 28. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC