Šport

Die stärkste Liga der Welt: Titán Jícha ide znova do boja!

Filip Jícha

Vypredané haly, elektrizujúca atmosféra, strhujúce predstavenie. Vitajte na prvotriednej hádzanej, na nemeckej Bundeslige. V drese Kielu, hlavného favorita súťaže, navyše vyčíňa s kapitánskou páskou česká spojka Filip Jícha.

Die stärkste Liga der Welt. Najsilnejšia liga na svete. Tento veľký nápis Vám udrie do očí na oficiálnych internetových stránkach bundesligy hádzanej. Nie je to žiadne vychvaľovanie, ale holý fakt, proste pravda. Ak chcete vidieť prvotriedny „handball“, musíte sa vydať do Nemecka. Alebo je tu aj druhá možnosť – naladiť si stanicu Nova Sport.
 
Pre českého fanúšika má hádzanárska bundesliga o náboj postarané. V drese THW Kiel totiž už sedem rokov vyčíňa tridsaťdvaročný Filip Jícha, považovaný za jedného z najlepších borcov hádzanárskej planéty. Je až obdivuhodné, ako si neustále udržiava pozíciu lídra tímu, hoci väčšina kádra „Zebier“ sa v poslednej dobe vymenila. Vedenie devätnásťnásobného nemeckého majstra si pred novou sezónou obstaralo napríklad aktuálne najlepšieho hádzanára sveta a víťaza Ligy majstrov Chorváta Domagoja Duvnjaka či španielskeho majstra sveta z roku 2013 Joana Canellasa (obaja prišli z HSV Hamburg) a na svojich stránkach na internete hrdo hlási: Nová éra!
 
Aj v nových časoch však zostáva hlavnou postavou reklamy ľavá spojka a kapitán Filip Jícha…
 

Sme favoriti!

Sila tímu z hlavného mesta spolkovej krajiny Schleswig-Holstein berie dych, je nabitý hviezdami a v tejto sezóne má jednoznačnú úlohu – zaútočiť na jubilejný dvadsiaty majstrovský titul. „Sme favoritmi bundesligy. S tým úplne súhlasím,“ prikyvuje český hádzanár. Ambície naznačil tím trénera Alfreda Gislasona v augustovom Superpohári, v ktorom porazil hádzanárov z Berlína. Prvá trofej je teda v Kieli.
 
Hneď prvé kolo bundesligy však naznačilo, že nič ľahké na obhajcu titulu nečaká. „Zebry“, ako sa klubu hovorí, prehrali na palubovke Lemgo 21:27. O týždeň neskôr pred domácimi fanúšikmi ale všetko napravili výhrou v prestížnom derby s Flensburgom 30:26, v ktorom sa naplno prejavilo vedúce postavenie Jíchy – so siedmimi gólmi bol najlepším strelcom víťazov. „Nemali sme strach z porážky. Pred sezónou sme získali tri nové spojky a je vidno, že stále potrebujeme čas,“ uvedomovala si hviezda „Zebier“ v poznámkach na vlastných internetových stránkach.

Die stärkste Liga der Welt

Šport
Foto Profimedia.cz
pondelok 15. 9.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC