Pre deti

The Big Bang Theory pre teenagerov

Hlavná štvorica hercov je vážne vtipná, nepokazí žiadnu srandu a sledovať ich dialógy je fakt pecka.

Američania sú majstri v natáčaní sitcomov a je jedno, či vymyslia seriál pre dospelých, alebo pre stredoškolákov. Situačná komika im jednoducho sedí a keď obsadia tých správnych hercov, majú vyhrané.

Na jeden z veľmi dobrých sitcomov sa pasoval ešte seriálový benjamín – Gamer‘s Guide to Pretty Much Everything – z produkcie Disney Channel. Ako sa dá čakať, tak všetko sa bude odohrávať na nejakej strednej škole, kam príde nováčik a postupne si hľadá priateľov a snaží sa zapadnúť. Aby dej nebol veľmi komplikovaný, hlavnému hrdinovi sekundujú ďalší traja spolužiaci, trochu podivný bifľoš, prihlúply športovec a krásna blondínka. Scenáristi sa pohrávajú so všetkými klišé, ktoré vás k týmto postavám napadnú, a vytvárajú parádny koktail vtipov a zábavy.

O čo teda vlastne beží? Pätnásťročný Conor (Cameron Boyce, ktorého môžete poznať aj zo seriálu Jessie) sa živí ako profesionálny hráč videohier. So svojím životom je viac než spokojný, nemusí totiž chodiť do školy a peniaze dostáva vlastne za zábavu. Lenže na jedných majstrovstvách si poraní palec, čo je pre takého hráča tragédia, a jeho život sa prevráti úplne naruby. Musí vyliezť zo svojho „hráčskeho brlohu“ a začať chodiť do školy. Určite tušíte, že Conor nezvyknutý na rutinu vyučovania a s ním spojené pravidlá bude vyvádzať rôzne vylomeniny a jeho zoznamovanie so svetom obyčajných smrteľníkov nebude jednoduché, rozhodne sa pri tom ale zasmejete.

Svet videohier je dosť špecifický a tí, čo mu prepadnú, žijú tak trochu v inej realite. Pre takýchto ľudí sa dá použiť označenie nerd, čo je niekto, kto sa špecializuje na jednu vec alebo odbor a je tak trochu asociálny. Nepripomína vám to niečo? Čo taký Sheldon Cooper, teoretický fyzik a jedna z najzábavnejších sitcomových postáv posledných rokov? Conor síce nie je taký veľký čudák, ale celý seriál v mnohom Teóriu veľkého tresku pripomína, len trochu v mladšom vydaní. Ak sa radi bavíte odľahčenými, ale vypointovanými vtipmi, určite si túto televíznu novinku obľúbite.

Hlavná štvorica hercov je vážne vtipná, nepokazí žiadnu srandu a sledovať ich dialógy je fakt pecka.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Gamer's Guide to Pretty Much Everything

Pre deti
Foto Disney channel
sobota 14. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC