Pre deti

Máša a medveď

Máša a medveď

V dvojici je vždy veselšie. Svoje o tom vie aj šibalská Máša a jej najlepší kamarát medveď. A vôbec nevadí, že sú každý z úplne iného cesta. Nech sa deje, čo sa deje, vždy ťahajú za jeden povraz.

Populárny ruský animovaný seriál zaručene chytí tie najmenšie deti aj ich starších súrodencov a možno aj vás. Malá Máša je totiž pekná zloba, a tak nie je o dobrodružstvo nikdy núdza. Vrhá sa do všetkého po hlave, neváha vyskúšať takmer čokoľvek, je to proste taká drobná neriadená strela v ružovom. To sa potom má jej kamarát medveď čo oháňať, aby stíhal hasiť všetky pohromy. Ale ako v prípade správnej rozprávky nakoniec vždy všetko dobre dopadne.

Máša je trochu rozmaznané dievčatko, ktoré chce mať všetko, a to najlepšie hneď. Keď sa však bez rozmyslu napije záhadného nápoja v laboratóriu, môže sa stať čokoľvek. Trebárs že začne nekontrolovateľne rýchlo rásť a čoskoro jej bude aj trojpodlažný dom malý. A kto vie, ako by to s ňou dopadlo, keby jej huňatý parťák nenamiešal ďalší čarovný kokteil, ktorý z nej zase urobí malého blonďavého diablika. To by však nesmel byť medveď trochu popleta, pretože než sa Máša vráti k svojej veľkosti, stihne sa ešte zmenšiť na veľkosť lienky a zase znovu „prerásť“. Takéto dobrodružstvá spoločne zažívajú každý deň.

Ak sa budete na seriál pozerať so svojimi ratolesťami, verte, že medveďa si zamilujete. Vie nasadiť tak krásne ustrašený výraz, že by ste mu najradšej tiež pomohli. A čo už potom keď sa stretne so svojou milovanou medvedicou – roztomilejšieho popletu pri dvorení ste zaručene ešte nevideli.

Máša a medveď sa od klasických detských miniseriálov líši tiež animačne, seriál totiž nie je ani trochu „odfláknutý“. Naopak je plný detailov, jeho tvorcovia jednoducho pamätali na všetko, od náradia v dielni cez medveďove laboratórium až po kuchyňu a záhradku. Žiadne nedbalo nakreslené miestnosti, ale skutočne zabývaný rozprávkový svet, ktorý vás chytí za srdce a tiež rozosmeje.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Máša a medveď

Pre deti
Hodnotenie FDB 90 %
Foto Minimax

Réžia Denis Červjacov, Oleg Kuzovkov

Dĺžka 7 min.

štvrtok 12. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC