Hudba a lifestyle

Crème brûlée s čerstvým bobkovým listom a bielou čokoládou

Crème brûlée s čerstvým bobkovým listom – varenie

Sledujte kuchárske show každý deň na CANAL+ Domo. Recepty nájdete na www.canalplusdomo.com

Ingrediencie:
0,5 litra plnotučného mlieka
0,5 litra smotany 30%
80 g cukru + pár polievkových lyžíc
12 žĺtkov
6 lístkov čerstvého bobkového listu
50 g bielej čokolády

Doba přípravy:
2,5 hodiny

Příprava:

V hrnci zmiešame mlieko so smotanou a bobkovými lístkami. Varíme na strednom plameni, kým zmes nezačne prebublávať a potom odstavíme.

Žĺtky ušľaháme s cukrom a postupne k nim primiešavame zmes mlieka so smotanou. Pozor, aby sa žĺtky nezrazili. Scedíme cez sitko a necháme vychladnúť. Nalejeme do formičiek s priemerom 12–15 cm. Pečieme v predhriatej rúre na 100 stupňov asi hodinu alebo kým nevznikne tuhý krém. Formičky vyberieme z rúry, necháme vychladnúť a potom premiestnime do chladničky. Pred podávaním povrch zľahka posypeme cukrom a pomocou horáku vytvoríme karamel. Nakoniec posypeme bielou čokoládou.  

Recept nájdete v 3. epizóde seriálu Súboj chutí 3 na CANAL+ Domo vo Videotéke Skylink. 

Kuchárske show na CANAL+ Domo

Hudba a lifestyle
Foto CANAL+ Domo
pondelok 25. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC