Hudba a lifestyle

Berliner Philharmoniker: Ako si vychutnať vážnu hudbu

Berliner Philharmoniker
Skylink Live TV

Sledujte na Stingray Classica HD na Skylink Live TV Sledovať

Klasická hudba už dávno nie je žiadna nuda pre kravaťákov a snobov. Moderná dramaturgia sa snaží sprostredkovať divákom vysoko kvalitný obraz, zvuk aj atmosféru z koncertných siení. Vychutnávajte si svetové esá rovno z pohovky.

Koncerty takzvanej vážnej hudby majú rovnako ako všetky ostatné „živé“ akcie nového konkurenta – televíziu. Ešte pred pár rokmi bolo veľmi ťažké dosiahnuť pri vysielaní „klasiky“ rovnaký zvuk ako v koncertnej sieni. Technológia sa ale mení vo veľmi svižnom tempe a tak dnes už máme k dispozícii zvuk, ktorému sa v technickom žargóne hovorí 5.1. Celý trik ale spočíva v tom, že hudba je zachytená aj zaznamenaná pomocou tejto najmodernejšej technológie. Poslucháč-divák potom spolu s dokonalým HD obrazom naozaj nemusí ísť fyzicky na koncert. Najlepší sólisti, orchestre, ale aj baletné a operné súbory prídu za ním až do obývacej izby.
 

Nové formáty

Navyše stanice, vysielajúce klasickú hudbu sa už dnes správajú rovnako pružne a moderne ako ich „príbuzní“ z oblasti popu a rocku. Programové schémy sú rozdelené po jednotlivých dňoch, takže umožňujú bleskovú orientáciu. Proste viete, že keď ste priaznivcami opery, rezervujete si v hlave voľný víkend. A že ak vás zaujíma Richard Strauss, že si ho užijete každý utorok. 
 

Zo zákulisia 

Moderný spôsob, ako zaujať dnešného náročného diváka viedol napríklad stanicu Unitel Classica k rozhodnutiu zaviesť okrem koncertných prenosov aj bulvárnejšie relácie. A tak si v programovom bloku nesúcom meno On stage (Na scéne) môžete vychutnať množstvo kratších rubrík. Ide o medailóniky, rozhovory aj pomerne vzrušujúce reportáže zo zákulisia.

Berliner Philharmoniker

Hudba a lifestyle
Foto Profimedia.cz
Stingray Classica HD pondelok 13. 10. Moj TV program Satelitná televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Komplet a Premium Internetová televízia: Kombi+, Kombi+ Apple TV+, Kombi+ HBO a Premium

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC