Film / seriál

Zločinecká symfónia

Moscow Noir – kriminálny seriál

Svet oligarchov pripomína obrovský, dokonale zohraný orchester, ktorý riadi jediný dirigent – bezohľadná túžba po moci.

Stanica Skylink 7 uvedie v česko-slovenskej televíznej premiére seriál Moscow Noir o tom, ako jeden riskantný obchod vtiahne bankára do skorumpovaného sveta moskovských miliardárov. Aj keď vám niektoré situácie budú pripadať neuveriteľné, príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami.

Zbohatlíci všetkého druhu

Rok 1999. Moskve nevládnu zákony, ale zločin a peniaze. V tomto chaotickom svete sa pokúša o šťastie Tom, mladý, ambiciózny investičný bankár zo Švédska. Keď narazí na tajomnú spoločnosť Neftnik, ktorá vlastní staré vyťažené ropné polia, zdá sa, že sa na neho usmialo šťastie. Predovšetkým keď zistí, že tak úplne vyťažené nie sú a majitelia nemajú o prítomnosti ropy potuchy. Tom cíti príležitosť na výnosný biznis. Ale riskantný plán sa zrúti behom okamihu a Tom sa ocitá uprostred krvavej vojny oligarchov, politikov a zbohatlíkov všetkého druhu. Smrť je mu v pätách. Telá a lži sa vŕšia na seba. S nimi sa prebúdza aj Tomovo starostlivo skrývané tajomstvo – jeho vlastná minulosť…

Chaos je jediná konštanta

Rusko, ako ste ho nevideli

Seriál vychádza z reálnych zážitkov Paula Leandera Engströma, ako ich zachytil s Camillou Grebe v úspešnej knižnej trilógii Dirigent z Petrohradu. O toxicite témy svedčí aj to, že autori nenašli v Rusku jediného koproducenta, ktorý by mal odvahu sa na výrobe seriálu podieľať. Množstvo postáv v seriáli totiž nie je problém identifikovať s ich reálnymi predobrazmi. „Toto je Rusko, ako ste ho nikdy nevideli. Nebudete veriť vlastným očiam, ale zároveň nebudete schopní sa prestať pozerať,“ hovorí producent seriálu Piodor Gustafsson.

Všetky epizódy naraz

Seriál ponúkne stanica Skylink 7 vždy v piatok večer. Ale kto si ho bude chcieť vychutnať naraz, nájde všetky epizódy od 28. mája vo videotéke Skylink Live TV, ktorú majú všetci zákazníci zadarmo k svojmu balíčku.
 

Adam Pålsson

Adam Pålsson pochádza, rovnako ako jeho seriálový hrdina Tom Blixen, zo Švédska. Nie je len talentovaným a vo Švédsku veľmi populárnym hercom, ale aj úspešným hudobníkom a dramatikom. Okrem toho, že vystupuje so svojou popovou kapelou ÅR&DAR, sa ujal hlavnej úlohy detektíva Kurta Wallandera v britskom krimi seriáli Mladý Wallander. A ak budete mať cestu do Štokholmu, môžete ho zastihnúť na tamojších divadelných javiskách, kde vystupuje hneď v dvoch vlastných hrách – Frída je tehotná a autorskej adaptácii Shakespearovho Hamleta.

Moscow Noir 

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Mikael Håfström (Bloodline, Plán úteku, Zlo)…

Scénár Piodor Gustafsson (Snehuliak, Hranica)…

Obsadenie Adam Pålsson, Karolina Gruszka, Christopher Wagelin, Linda Zilliacus, Georg Nikoloff…

Dĺžka 8 × 45 min.

piatok 14. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC