Film / seriál

Zločinci na materskej

V starých koľajach – komediálny seriál

Čo urobí bývalý podvodník žijúci teraz vzorný rodinný život, keď sa dostane do finančnej tiesne?

Aj podvody môžu byť svojím spôsobom svojráznym druhom povolania. V novom seriáli V starých koľajach, ktorý v česko-slovenskej televíznej premiére prichádza na Skylink 7, sa Nina s Erikom snažia skĺbiť prácu s rodinným životom. Ich „práca“ však zahŕňa vlámanie do farmaceutickej firmy, ilegálnu akciu v budove OSN, vydieranie alebo lúpež.

Ak hľadáte inteligentný, napínavý a zároveň vtipný pohľad na svet zločinu, V starých koľajach je zásah do čierneho.

Únik zo stereotypu 

Nina a Erik si ako mladí na živobytie zarábali podvodmi. Všetko sa ale zmenilo vo chvíli, keď Nina otehotnela. S Erikom opustili dráhu zločinu a usadili sa. Majú dve deti, ale ich vzťah po rokoch prechádza manželskou krízou. Jedného dňa sa však pri ich dverách objaví bývalá parťáčka Jacqueline a snaží sa pár prehovoriť k novému veľkolepému podfuku. Nina s Erikom si síce nevedia predstaviť, že by sa vrátili k starým návykom, ale klamanie aj podvádzanie majú jednoducho v krvi… 

Je osviežujúce, že v súčasnej záplave kriminálok vznikol aj seriál, ktorý zaujme celú rodinu

Ako už asi tušíte, skĺbiť rodinu, domácnosť, povesť pokojných susedov a výchovu pubertálnej dcéry a malého syna so zločinom nebude úplne najjednoduchšie. Od hlavných hrdinov to vyžaduje značnú vynaliezavosť a často sa dostávajú do prekérnych, ale tiež pomerne zábavných situácií.

Verdikt

Zaujímavý kriminálno­‑komediálny seriál vám ukáže, ako skĺbiť zločin s rodinou, ale tiež budete mať možnosť spoznať dánsku kinematografiu inak než len skrze vážne a temné filmy. 

Lene Maria Christensen

Dánska herečka Lene Maria Christensen herectvo vyštudovala. Začínala v seriáloch, ale čoskoro prišiel prvý väčší filmový úspech. Presadila sa v roku 2004 vďaka dráme Bratia (2004). Potom si zahrala v komédii Nynne (2005). Najväčší úspech však dosiahla vďaka filmu Ukrutne šťastní (2008), za ktorý dostala aj cenu Dánskej filmovej akadémie.

Zaujímavosť

Herec Lars Ranthe si zahral tiež v temnom filme Ten deň príde (2016). Pri natáčaní sa údajne nerozprával s ostatnými hercami, aby z neho mali naozajstný strach. Hral totiž tyranského vychovávateľa.

V starých koľajach

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Mikkel Serup, Mogens Hagedorn…

Scénár Mikkel Serup, Søren Felbo…

Obsadenie Lars Ranthe, Lene Maria Christensen, Lotte Andersen, Emma Bendtzen Marott, Kasper Løfvall Stensbirk, Emil Tholstrup…

Dĺžka 18 × 60 min.

streda 17. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC