Film / seriál

Zločin uprostred leta

Zmijovisko – poľský kriminálny seriál

Záhada, napätie, dramatické zvraty – nič z toho nechýba seriálu Zmijovisko. Strhujúce a hviezdne obsadené krimi vysiela Skylink 7.

Skylink 7 v lete znovu uvádza obľúbené Zmijovisko. Tiesnivá atmosféra dovolenkového rezortu a napäté vzťahy hlavných hrdinov nie sú ale to jediné, čo robí seriál atraktívnym…

Známe tváre i mladá generácia

K úspechu Zmijoviska prispelo aj skvelé herecké obsadenie. „S množstvom hercov sa poznám osobne, už sme spolu pracovali v minulosti a dohromady sme vytvorili skvelý tím,“ hovorí režisér seriálu Łukasz Palkowski. Do hlavných úloh Zmijoviska obsadil známe tváre poľskej kinematografie, ale nechýbajú ani talenty mladej generácie.

Vzťahy plné konfliktov

V centre deja Zmijoviska je zločin. Keď skupina priateľov z vysokej školy spolu so svojimi deťmi vyrazí na letnú dovolenku do malebného letoviska, netušia, že sa ich životy obrátia naruby. Počas jedného večera plného zábavy a veselia zmizne pätnásťročná Ada. Rozbehne sa rozsiahle vyšetrovanie, ale neprinesie žiadny výsledok. Po Ade akoby sa zľahla zem. O rok neskôr sa otec zmiznutého dievčaťa vracia na miesto tragédie, aby pokračoval v hľadaní. Pátra na vlastnú päsť a pomaly odhaľuje nové, prekvapujúce súvislosti, nových svedkov a podozrivých…

V našom živote nám chýba strach a treba zažiť hlbšie emócie, od ktorých sme boli odrezaní

Príbeh zločinu a chýb

Predlohou Zmijoviska bola rovnomenná kniha Wojciecha Chmielarza, ktorý spolupracoval aj na tvorbe samotného scenára. „Bol to veľmi dobrý ťah. Nikto nepozná príbeh lepšie ako samotný autor,“ hovorí režisér Łukasz Palkowski.

Seriál sa natáčal v krásnej oblasti Mazurských jazier na severe Poľska. „Keď som prvýkrát videl miesto, ktoré sa pre natáčanie vybralo, cítil som, že to je presne ono. Takto som si svoje Zmijovisko predstavoval. Malebné a tajomné, ako stvorené pre zločin,“ dodáva Wojciech Chmielarz.

Seriál Zmijovisko z produkcie CANAL+ vysiela Skylink 7 vždy v piatok večer. Všetky epizódy sú dostupné aj vo videotéke Skylink Live TV.

Wojciech Chmielarz

Autorom knižnej predlohy seriálu Zmijovisko je populárny poľský spisovateľ a novinár Wojciech Chmielarz. Za svoju prózu získal ocenenie Zlatá raketa v kategórii „Najlepší detektívny príbeh“. U Zmijoviska si vôbec prvýkrát vyskúšal, ako sa literárny text adaptuje pre televíziu. Úplne neplánovane si v seriáli tiež zahral. Jedinou úlohou jeho postavy bolo grilovať klobásy v prázdninovom rezorte.

Zmijovisko

Film / seriál
Hodnotenie FDB 73,3 % Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Łukasz Palkowski

Scénár Wojciech Chmielarz

Obsadenie Paweł Domagała, Agnieszka Żulewska, Piotr Stramowski, Davina Reeves-Ciara, Marta Malikowska-Szymkiewicz, Wojciech Zielinski, Stanisław Cywka

V ČESKOM ZNENÍ Petr Lněnička, Barbora Šedivá, Kateřina Lojdová, Martin Preiss…

Dĺžka 7 × 50 min.

Rok 2019

piatok 23. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC