Film / seriál

Moderný spovedník z Uberu

Z denníka vodiča Uberu – austrálsky komediálny seriál

Že si objednáte taxi alebo Uber, to je dnes celkom bežná vec. Pracovať ako vodič Uberu zas tak bežné nie je, rovnako ako situácie, ktoré taká profesia so sebou prináša!

Ako vodič Uberu totiž zažijete veľa vecí. Súčasťou vašej profesie totiž nie je len voziť ľudí z bodu A do bodu B, ale tiež načúvať ich strastiam a radostiam, všedným, komickým i smutným historkám všetkého druhu. Nehovoriac o tom, že niektorí pasažieri sa nerozpakujú podeliť ani o mimoriadne intímne a pikantné udalosti z ich života, ktoré by ste radšej nepočuli. Ale čo už, vodiči Uberu sa pre mnohých stali novodobými spovedníkmi.

To isté sa prihodilo Benovi, hlavnej postave austrálskeho komediálneho seriálu Z denníka vodiča Uberu. Ben si žije svoj bezstarostný život bez zodpovednosti a ako vodič Uberu je vlastne spokojný. K zákazníkom je milý a všetkým, ktorí to potrebujú celkom rád a zo srdca pomáha. A tak beží deň za dňom a to až do chvíle, keď sa Ben dozvie, že do jeho života prichádza zodpovednosť z tých najväčších – otcovstvo. Problém spočíva v tom, že o jeho rodičovských a partnerských schopnostiach nepochybuje iba on sám, ale predovšetkým jeho partnerka Beck.

Na začiatku bol blog

Producentka Martha Coleman, ktorá je za vznik šesťdielneho seriálu zodpovedná, prezrádza, ako vlastne celý projekt začal. „Stála som v kancelárii a videla skupiny kolegov, ako sa smejú, sklonení nad obrazovkou počítača. Smiali sa blogu Bena Philipsa. Dvadsaťosemročného vodiča Uberu, ktorý prišiel do Sydney a najprv založil niekoľko startupov, ktoré nefungovali. Dostal sa tak do bludného kruhu, hľadal sám seba a nevedel, ako z toho von. Na radu kamaráta začal jazdiť s Uberom. O tom, čo zažil so svojimi zákazníkmi, začal písať blog, ktorý mal čoskoro 150 tisíc sledujúcich. Nakoniec si ho našlo renomované nakladateľstvo Harper Collins a Philipsove zápisky vydali ako e-knihu. V tom okamihu sme s kolegami vedeli, že toto stojí za televízne stvárnenie a s Benom sme sa spojili,“ neskrýva nadšenie Martha Coleman.

Prvý bol najlepší

Hlavnú rolu získal austrálsky herec Sam Cotton. Bol prvým na konkurze, do ktorého sa prihlásilo vyše 130 záujemcov. Režiséra Matta Moorea a produkciu zaujal na prvú dobrú, a aj keď vyskúšali aj všetkých ostatných záujemcov, nakoniec sa vrátili k Samovi. A bola to dobrá voľba. Jeho priateľku Beck si zahrala oceňovaná divadelná herečka Zahra Newman. „Videl som ju pred rokmi na divadle a mal som okamžite jasno – to je tá správna protihráčka pre Sama,“ zhodnotil svoj výber režisér Moore.

Seriál mal premiéru v roku 2019, vrelý ohlas a sympatie divákov si získal už po uvedení prvého dielu. O tom, že ich získal oprávnene, sa od 8. novembra budú môcť presvedčiť aj diváci stanice Skylink 7.

Z denníka vodiča Uberu

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Matthew Moore

Obsadenie Sam Cotton, Zahra Newman, Ed Oxenbould, Emily Barclay, Ainslie Clouston, Harry Cook, Annabel Wolfe…

Dĺžka 6 × 30 min.

utorok 8. 11.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC