Film / seriál

Vrať se do hrobu

Vrať se do hrobu – česká komédia

Príbeh tuctového tridsiatnika na tajnej misii medzi stredoškolákmi písali Milan Šteindler s Halinou Pawlowskou, a tak v ňom o zábavu nie je núdza.

Víťa Jakoubek je sociológ, ktorý vedie na uzúfanie nudný život, ktorý mu vypĺňa rodina, rutinná práca a chalupa. Aspoň do chvíle, než dostane úlohu preskúmať zmýšľanie súčasných maturantov. Jeho návrat do školských lavíc prebehne na jednotku – gymnazisti ho považujú za rovesníka a prijmú ho medzi seba. Lenže dvojaký život prináša nečakané komplikácie, množstvo komických situácií i osudové dilemy. Deň, kedy sa Víťa bude musieť opäť stať dospelým sa nevyhnutne blíži… Milan Šteindler film nielen režíroval – išlo o jeho režisérsku prvotinu – ale zahral si v ňom z núdze aj hlavnú rolu. Pôvodne mal totiž sociológa Víťu hrať Miroslav Vladyka, prípadne Miroslav Noga. Pretože obaja páni boli pracovne vyťažení a hrozilo, že z projektu zíde, rozhodol sa Milan Šteindler na radu Jiřího Menzela obsadiť do hlavnej úlohy sám seba. A urobil dobre.

Vrať se do hrobu!

Film / seriál
Hodnotenie FDB 72,8 % Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Milan Šteindler

Scénár Halina Pawlowská, Milan Šteindler

Obsadenie Milan Šteindler, Dana Batulková, Klára Pollertová–Trojanová, Kryštof Koláček, Matěj Peprník, Zdeněk Marek, Aleš Machalíček

Dĺžka 96 min.

Rok 1989

sobota 5. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC