Film / seriál

V sieti špionážnych hier

Nelegálne – špionážny seriál

Bývalý spravodajský dôstojník sa dal na písanie špionážnych románov. Vznikol podľa nich seriál nabitý akčnými scénami Nelegálne.

Skylink 7 prinesie seriál Nelegálne, špionážny thriller podľa knižnej predlohy bývalého dôstojníka spravodajských služieb a autora bestsellerov Vincenta V. Severského. Ten sám strávil trinásť rokov na rôznych misiách v zahraničí. Pracoval na Blízkom východe, v Afrike i Európe. Školil sa v USA a Izraeli a je známou osobnosťou vo svete služieb špeciálneho určenia.

Vražedné preteky s časom

Seriál Nelegálne je vystavaný na niekoľkých súčasne rozprávaných príbehoch. Špionážne zápletky sa prelínajú s tými osobnými. Hlavný hrdina Konrad Wolski je šéfom elitného oddelenia Q poľských spravodajských služieb. Pri zatýkaní pašeráka zbraní sa dozvedá o plánovanom teroristickom útoku. Zbrane, ktoré sa pri ňom majú použiť, údajne pochádzajú z tajného sovietskeho zbrojného skladu. Konrad okamžite aktivuje Travisa, poľského spiaceho agenta v Minskej divízii KGB. Potrebuje od neho získať informácie, ktoré by plán teroristov zmarili. Celá vec sa ale nečakane skomplikuje.

Koľko som ochotný obetovať pre úspech?

Konrad Wolski, poľská zahraničná rozviedka, oddelenie Q

Hrozba teroristických útokov

Dej seriálu Nelegálne sa odohráva v štyroch štátoch – Poľsku, Švédsku, Bielorusku a Turecku. Tieto krajiny neboli vybrané náhodou. Prvé dve usilujú o mierumilovné spolužitie východnej a západnej kultúry, druhé dve sú zase priesečníkom, kde sa odlišné kultúry stretávajú a prelínajú. Seriál sa dotýka tém, ktoré sú pre Európu aktuálne: islamský extrémizmus, utečenci, politika strachu a hrozba teroristických útokov.

Špionážny seriál z originálnej produkcie CANAL+ uvidíte na Skylink 7 od 7. júla vždy v stredu o 20.15. Všetky epizódy sú už teraz dostupné vo videotéke Skylink Live TV.

Zaujímavosť

Vincent V. Severski, vlastným menom Włodzimierz Sokołowski, získal rad ocenení a rádov od prezidentov a premiérov Poľska, ale aj riaditeľov spriatelených spravodajských služieb. V roku 2007 dostal americké štátne vyznamenanie Legion of Merit – Záslužnú légiu z rúk prezidenta Baracka Obamu.

Nelegálne

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Leszek Dawid, Jan P. Matuszyński

Scénár (Autor knižnej predlohy) Vincent V. Severski

Obsadenie Grzegorz Damięcki, Sylwia Juszczak, Filip Pławiak, Andrzej Seweryn, Agnieszka Grochowska…

Dĺžka 10 × 50 min.

streda 7. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC