Film / seriál

Unášaní búrkou I. & II.

Unášaní búrkou I. & II. – dánský dramatický seriál

Čo vás čaká? Fanatizmus náboženstva, vypäté vzťahy v rodine, pohnuté osobné osudy a skvelý Lars Mikkelsen!

V novembri rozšíri ponuku videotéky Skylinku dánsky dramatický dvojsezónny seriál Unášaní búrkou z produkcie CANAL+. Jeho tvorcom je uznávaný dánsky scenárista Adam Price, seriály ktorého sú vysoko cenené nielen divákmi, ale aj filmovou kritikou, čo okrem iného dokazuje opakovaný zisk ceny Robert Awards za Najlepší dánsky televízny seriál.
 
Dráma prináša príbeh rodiny Johannesa, protestantského vikára, ktorý slúži už deviatu generáciu v kongregácii v Kodani. Navonok je zmierený so svojou prácou a životom, koniec koncov plní dôležitú úlohu, ktorá bola jeho rodine v ďalekej minulosti pridelená a je rozhodnutý, že v tejto tradícii budú pokračovať aj jeho dvaja synovia. Lenže nie všetko ide podľa prianí rodičov. Vo vnútri seba samého si Johannes tiež nesie svoje vlastné šrámy. Tie navyše prehĺbi jeho prehra vo voľbe nového biskupa. Jeho horkosť a pád na kariérnom rebríčku ho doháňa nielen k alkoholu, ale aj k jednaniu, ktoré sa nezlučuje s kňazským povolaním. Hlavnú úlohu v seriáli brilantne vytvoril Lars Mikkelsen (starší brat herca Madsa Mikkelsena), ktorý za ňu v roku 2018 dostal cenu Emmy.

Unášaní búrkou I. & II.

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto CANAL+

Réžia Kaspar Munk, Louise Friedberg, Søren Balle, May el-Toukhy

Obsadenie  Lars Mikkelsen, Morten Hee Andersen, Simon Sears, Ann Eleonora Jørgensen, Fanny Louise Bernth, Joen Højerslev, Emil Sebastian Gohr, Janus Kim Elsig

Satelitná televízia: Skylink Live TV

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC