Film / seriál

Temné tiene minulosti

Kruk – poľský kriminálny seriál

Ak frčíte na vlne temných severských krimi seriál Kruk vás presvedčí, že sa dá ísť ešte oveľa ďalej než jeho škandinávske vzory.

Obete pedofílie bojujú so svojimi traumami väčšinou osamelo a po zvyšok života. Len nemnoho z nich nájde odvahu postaviť sa svojím trýzniteľom tvárou v tvár. Patrí k nim aj Adam Kruk, policajt, ktorý bojuje so závislosťou od opiátov a s prízrakmi svojej vlastnej minulosti. 

Dej príbehu je zasadený do poľsko-bieloruského pohraničia, odľahlého kúta Európy, ktorý je prestúpený korupciou. V tunajšom detskom domove, ktorého chlapčenskí zverenci museli byť k dispozícii miestnej pánskej honorácii, vyrástol aj Adam. Po tridsiatich rokoch sa sem, už ako špičkový kriminalista, vracia odhaliť rozsiahlu pašerácku sieť. Čoskoro po svojom príchode je poverený ďalšou úlohou – nájsť uneseného vnuka miestneho potentáta. Netrvá dlho a Kruk si uvedomí, že zmiznutie chlapca má spojitosť s dávnymi udalosťami odohrávajúcimi sa v detskom domove.

Veľkolepé finále

Spôsob, akým tvorcovia túto provokatívnu tému uchopili, strhne divákov od prvej do poslednej minúty. Mimoriadne herecké výkony, vierohodná kresba postáv, skvelé akčné scény aj strhujúce tempo rozprávania vyústi vo veľkolepé finále. V ňom sa Kruk bude musieť rozhodnúť, či dá priechod pomste, alebo spravodlivosti a či je schopný odpustiť sám sebe svoje dávne zlyhanie.

Produkcia výnimočnej kvality. Seriál, ktorý budete sledovať so zatajeným dychom 
 
Teleshow.pl

Schudol kvôli seriálu

O fyzickej aj psychickej náročnosti projektu svedčí fakt, že predstaviteľ hlavnej úlohy Michał Żurawski schudol ešte pri príprave na natáčanie viac ako 10 kilogramov. A jedna perlička na záver – nemožno si nevšimnúť jeho nápadnú podobnosť s Richardom Harringtonom, predstaviteľom typovo príbuzného detektíva Toma Mathiasa z britského seriálu Temný Wales.

Hviezdna spolupráca

K práci na tomto seriáli sa zišiel hviezdny tím. Producent Piotr Dzięcioł má za sebou Oscarom vyznamenanú drámu Ida aj desiatkami cien ovenčený film Zimná vojna. Režisér Maciej Pieprzyca je autorom jedného z najúspešnejších poľských filmov posledných rokov Vôľa žiť. Nehovoriac o scenáristovi Jakubovi Korolczukovi, podľa ktorého scenára bol natočený americký mysteriózny horor Po živote s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe.

Kruk 

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Maciej Pieprzyca

Scénár Jakub Korolczuk

Obsadenie Michał Żurawski, Cezary Łukaszewicz, Katarzyna Wajda, Andrzej Zaborski…

Dĺžka 6 × 50 min.

pondelok 14. 6.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC