Film / seriál

Strach a teror na trajekte

Rukojemníci v tme II – dánsky seriál

Islamskí teroristi chcú dostať nepohodlnú mladú bojovníčku. V exkluzívnej seriálovej premiére na stanici Skylink 7.

Seriál Rukojemníci v tme zaznamenal medzinárodný úspech a vysielal sa vo viac ako 90 krajinách. Teraz prichádza do Česka premiéra druhej série. A s ňou opäť precízne dávkované napätie a nečakané zvraty.

Boj o život cestujúcich aj vysoká vládna hra

V novej sérii všetko začína u mladej sýrskej bojovníčky June al-Baqee. Tá je na rok odsúdená aj napriek tomu, že v Sýrii bojovala proti Islamskému štátu. Ale návratu k rodine sa nedočká a po prepustení je unesená. O jej zmiznutie sa začne zaujímať Philip Nørgaard, člen protiteroristickej policajnej skupiny. A keď June vystopuje na trajekte do Švédska, skutočná dráma začína…

Fikcia? Nie tak úplne

Príbeh seriálu je síce fiktívny, lenže postava June bola inšpirovaná kontroverznou Joannou Palani. Mladá dánska žena s kurdskými koreňmi opustila rodinu aj univerzitu a skutočne odišla v roku 2012 bojovať proti ISIS. Neskôr prišla o dánsky pas.

Moja krajina nikdy nevypláca výkupné. Pretože verí, že by potom viac ľudí ako ty unášalo viac ľudí ako ja

Pohlcujúci zážitok

Uveriteľnosť seriálu nedodáva len inšpirácia reálnymi udalosťami. Všetky zábery sú totiž natočené na skutočných miestach a vybrúsené režisérom Christianom E. Christiansenom, ktorý bol v roku 2007 za svoj krátky film Om natten nominovaný na Oscara. „Mojím cieľom je priniesť do obývačiek drsnú akciu a zároveň pritom upozorniť na alarmujúci trend v súčasnej spoločnosti,“ hovorí Christiansen.

Ak milujete thrillery a zaujal vás napríklad seriál Nelegálne, druhá séria Rukojemníkov v tme vás rozhodne nesklame. Uvidíte ju exkluzívne na stanici Skylink 7 a vo videotéke Skylink Live TV. Skylink Live TV ponúka aj kompletnú prvú sériu, v ktorej maskovaní zločinci unesú metro.

Johannes Lassen

Policajta Philipa Nørgaarda stvárnil dánsky herec Johannes Lassen, známy napríklad z filmu Odkaz vo fľaši natočeného podľa bestselleru Jussiho Adlera-Olsena. Pre rolu Nørgaarda dokonca tri mesiace trénoval s dánskymi špeciálnymi jednotkami.

Rukojemníci v tme II

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Christian E. Christiansen, Mogens Hagedorn… 

Scénár Jesper Bernt, Per Daumiller…

Obsadenie Johannes Lassen, Yasmin Mahmoud, Ola Rapace, Avi Sivandi, Anis Alobaidi, Sebastian Bull Sarning, Helle Fagralid, Henning Jensen, Alexandre Willaume…

V ČESKOM ZNENÍ Oldřich Hajlich, Martina Kechnerová, Pavel Vondrák, Petr Neskusil, Marek Libert, Martin Zahálka, Pavel Rímský, Bohdan Tůma, Martina Šťastná…

streda 8. 9.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC