Film / seriál

Šťastné a  Veselé Cooperovci!

Rodinka Cooperovcov

Vianoce, Vianoce prichádzajú a Charlotte Cooper túži len po tom, aby boli perfektné. Teší sa, až sa jej rodina zase spolu zíde na Štedrý deň a všetci si užijú atmosféru pokoja a pohody.

Lenže s toľkými členmi domácnosti to bude veľký oriešok. Do domu Charlotte a vtipmi prekypujúceho manžela Sama sa schádzajú všetky tri ich deti a ďalší príbuzní. Dcéra Eleanor, ktorá hľadá perfektného priateľa a ktorú rodina pri každej príležitosti uisťuje, že naozaj nevadí, že je ešte single. Dcéra Emma, ktorá chce pre každého ten najdokonalejší darček a pri nákupoch si občas vypomáha drobnými krádežami, a syn Hank, ktorý si užíva radosti slobodného rodičia s malou dcérou Madison. A sesternice a bratranci. A babky a tetušky. Keď sa zídu Cooperovci, je všetkým jasné, že vianočné sviatky budú všetko, len nie pokojné.

Rodinnú vianočnú komédiu natočila Jessie Nelson (Ja som Sam, Náš príbeh) a scenár k nej potom napísal Steven Rogers. Obsadenie je hviezdne, od „Fredda Flinstonea“ Johna Goodmana a Diane Keaton cez Amandu Seyfried po Oliviu Wilde a Marisu Tomei. Známe tváre dopĺňajú tie neokukané – Ed Helms, Alan Arkin či Jake Lacy. Režisérka si bola vedomá, že mať toľko hviezd v jednom filme, je dar z nebies: „Je to veľké požehnanie. S kýmkoľvek z nich by bolo úžasné pracovať, a čo potom so všetkými naraz. O spolupráci s niektorými z nich som snívala celú kariéru.“

Chaos na Vianoce je milá komédia, ktorá ihneď navodí vianočnú atmosféru. Návštevy u príbuzných, veľa koláčikov a alkoholu, rodinné historky, hádky, uzmierovanie… Kto by to nepoznal? Film vám určite pripomenie, čo všetko vás na Vianociach tak baví.

Vianočné romantické komédie

Láska nebeská / 2003
Romantická klasika od Richarda Curtisa sa odohráva v súčasnom predvianočnom Londýne a je mozaikou romantických aj smutných príbehov rôznych ľudí – novovymenovaného premiéra, jeho sestry, smoliarskeho čašníka, čo nemá šťastie u dievčat, skrachovaného rockera, spisovateľa, čo sa práve rozišiel s priateľkou, vdovca, ktorý zostal sám s nevlastným synom… Vo filme sa objaví množstvo známych hercov – Hugh Grant, Alan Rickman, Emma Thompson, Liam Neeson, Laura Linney, Chiwetel Ejiofor, Keira Knightley, Colin Firth.

Láske na stope / 2001

Jonathan (John Cusack) a Sara (Kate Beckinsale) sa náhodou stretávajú v obchode počas vianočných nákupov. A potom ten istý deň na rovnakom mieste ešte raz. A potom sa nevidia niekoľko rokov. Sled náhodných udalostí ich znovu privedie k sebe, lenže práve v momente, keď majú obaja pred svadbou. Aj napriek tomu, že majú spokojné partnerské vzťahy a žijú od seba niekoľko tisíc kilometrov, začínajú premýšľať nad tým, či je ich tretie stretnutie opäť náhoda, alebo skôr osud.

Prázdniny / 2006

Romantická komédia Nancy Meyers (Po čom ženy túžia) rozpráva príbeh Amandy z Los Angeles a Iris z Londýna. Obe majú zlomené srdce, a tak sa rozhodnú na Vianoce zmeniť prostredie. Vďaka výmennému programu na internete si na sviatky vymenia domy, Amanda putuje do sychravého Anglicka, Iris zase do slnkom zaliatej Kalifornie. Na nových miestach si chcú vyčistiť hlavu a zabudnúť na chlapov, to by však Amanda nesmela stretnúť Irisinho brata Grahama, a Iris zase Amandinho kamaráta Milesa… Film ponúka hviezdne obsadenie v podobe Cameron Diaz, Kate Winslet, Judea Lawa a Jacka Blacka.
Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Chaos na Vianoce

Film / seriál
Hodnotenie FDB 63,2 %
Foto AXN

Réžia Jessie Nelson

Scénár Steven Rogers

Obsadenie Olivia Wilde, Amanda Seyfried, Marisa Tomei, John Goodman, Diane Keaton, Anthony Mackie, Ed Helms

Dĺžka 107 min.

pondelok 26. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC