Film / seriál

Predstavenie stanice Discovery Showcase HD

Predstavenie stanice Discovery Showcase HD

Discovery Showcase HD patrí do portfólia Discovery Communications. Medzi nimi zaujíma unikátne postavenie – divákom ponúka intenzívny vizuálny zážitok, pretože všetky relácie vysiela v HD rozlíšení.

Spoločnosť Discovery môžeme považovať za priekopníka v oblasti šírenia HDTV formátov. V Spojených štátoch amerických tento formát divákom predstavila už v roku 2002. V roku 2005 sa zrodila myšlienka spustiť stanicu výstižne pomenovanú Discovery HD. Ešte ten istý rok v decembri spoločnosť zahájila nepretržité denné vysielanie v Japonsku a Kanade.

Na český televízny trh vstúpilo Discovery so svojou prvou špecializovanou HD stanicou až v roku 2010. Pre región strednej Európy bol zvolený názov Discovery Showcase HD, ktorý zrkadlí dve hlavné prvenstvá – unikátny obsah a vysokú kvalitu prenosu. V češtine začala vysielať od mája 2011.

Spomínané prednosti predstavujú ústrednú mantru Discovery Showcase HD. Do vysielania zaraďuje divácky najobľúbenejšie relácie ďalších staníc z portfólia Discovery – teda takých stálic ako je prelomová reality show o neohrozených rybároch Najsmrtelnejší úlovok vysielaný na Discovery Channel alebo obľúbená cukrárska súťaž Buddyho Valastra Kráľ tort z produkcie TLC. Nechýbajú ani televízne série produkované na mieru HD. Práve táto stanica je domovom partičky motorkárov Globe Riders, ktorá zdolala dlhé kilometre Hodvábnej cesty na ceste z Turecka do Číny. Diváci si ich môžu vychutnať so všetkým komfortom, ktorý HDTV ponúka – realistický zvuk a živý ostrý obraz, ktorý ich vtiahne priamo medzi obľúbených protagonistov.

Predstavenie stanice Discovery Showcase HD

Film / seriál
Foto Discovery Showcase HD
streda 12. 6.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC