Film / seriál

Poďte sa osemkrát zamilovať

Planéta Single: Počúvaj, láska – osemdielna séria

Takýto projekt tu ešte nebol! Osem režisérov natočilo v produkcii Canal+ osem samostatných, láskou pretkaných príbehov exkluzívne pre divákov Skylink 7.

Tradičným darčekom na Valentína býva kvetina, možno šperk. Televízna stanica Skylink má však pre svojich divákov originálne prekvapenie – osemdielnu sériu, v ktorej sú sfilmované netradičné podoby lásky. Každá epizóda prináša samostatný príbeh, ktorý sa od ostatných líši postavami, dejom i žánrom, počnúc romantickou komédiou cez road movie až po napínavú drámu. Tak budete môcť stretnúť plachých teenagerov, zradené manželky v strednom veku, hriešnych kňazov, vedkyne, ktorých snaha o racionalizáciu lásky kapituluje pred láskou samou, aj seniorov objavujúcich vášeň a túžbu v neskorom veku. To, čo rozmanité postavy príbehov spája, je potreba niekoho milovať a tiež aplikácia Planéta Single, pomocou ktorej sa zoznámili so svojím náprotivkom. Jednotlivé rozprávania sú zasadené do rôznych európskych miest, medzi ktoré patrí aj Praha!

Pražská horkosladká romanca

Svoje profily na zoznamke Planéta Single majú aj okúzľujúca Paulina a vášnivý gitarista Tomáš. On pracuje v obchode s hudobninami, ona je výtvarníčka, ktorá reštauruje klenby pražských chrámov. Stačilo letmé stretnutie, aby sa ich profily na zoznamke a nakoniec aj ich reálne svety prepojili. Tento vzťah ale nie je jednoduchý, Paulina totiž trpí vzácnou neurologickou poruchou zvanou misofónia, ktorá spôsobuje precitlivenosť na určité zvuky a tiež prehnané reakcie na ne. Žiť s týmto problémom sám nie je ľahké, vo dvojici je to ale takmer nemožné. A Paulina, ktorá nechce Tomášovi pokaziť život, si túto skutočnosť trpko uvedomuje… 

Moja dcéra Lena má misofóniu a inšpirovala príbeh, ktorý sme natočili.
Michał Chaciński, producent

Mladí a talentovaní

V hlavných úlohách sa stretli Zofia Wichłacz a Zdeněk Piškula. Ona vládne osobitým šarmom, on je prototypom princa a milovníka. Sú to skrátka tie typy, za ktorými sa ľudia na ulici otočia. Napriek svojej mladosti majú obaja profesijných skúseností habadej. Zdeněk Piškula na seba prvýkrát upozornil pred ôsmimi rokmi vo Svěrákovej rozprávke Traja bratia. Odvtedy ide z jednej roly do druhej. Zofia je na tom rovnako. Navyše sa môže pochváliť cenou Objav roka (Polish Film Awards) za rolu v historickej dráme Mesto 44, ktorá sa s úspechom premietala aj v českých kinách. Okrem vyššie zmienenej dvojice zdobia „pražský“ diel aj ďalšie známe osobnosti, napríklad Tomáš Hanák v úlohe skladateľa Vlada Mraza či bloggerka Trang Do Thu ako prívetivá čašníčka a kamarátka oboch hlavných protagonistov.

Neľahké natáčanie

Skĺbiť natáčanie, ktoré sa odohráva v toľkých krajinách, nebolo ľahké a na hercov kládlo často mimoriadne nároky. Napriek tomu Zdeněk Piškula spomína na svoju účasť s úsmevom: „Samotné natáčanie sme si užili, bolo to príjemné a fajn. Jediné, čo bolo až fyzicky vyčerpávajúce, boli neustále prelety medzi Poľskom a Prahou. Musel som sa totiž vracať na pražské predstavenia. Už ani neviem, koľkokrát som do lietadla nastupoval a zase vystupoval, ale jedna spomienka s týmto natáčaním asi zostane spojená. Vracal som sa do Poľska a na letisku som zistil, že nemám pri sebe peňaženku, karty, jednoducho nič. Musel som sa vrátiť domov a letieť neskôr. A to vám v tom zhone fakt nepridá, navyše na vás musia všetci počkať. Tak to už by som nechcel zažiť.“

Hoci je hlavným námetom seriálu toľkokrát spracovaná téma lásky, žiadny z ôsmich príbehov nespadne do banality alebo klišé. Naopak o citoch dokáže rozprávať jemne, s nadhľadom a originalitou.

Zofia Wichłacz

Narodila sa v roku 1995 do umeleckej rodiny, otec bol kameraman, matka scénografka. Prvýkrát natáčala už ako sedemnásťročná, následne zbierala skúsenosti vo filme aj televízii. Najvýraznejšie na seba upozornila vo vojnovej dráme Mesto 44 zasadenej do kulís Varšavského povstania.

Planéta Single: Počúvaj, láska

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Maciej Kawalski

Scénár Jules Jones

Obsadenie Zdeněk Piškula, Zofia Wichłacz, Tomáš Hanák, Trang Do Thu, Miloslav Pecháček, Alina Kamińska…

Dĺžka 50 min.

pondelok 7. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC