Film / seriál

Patrola: Deti Hollywoodu

Patrola

Súrodenci Maggie a Jake Gylenhaalovci sa narodili do filmárskej rodiny, ostatne chlapcovi bol za krstného otca Paul Newman. Dnes obaja platia za budúcnosť kalifornskej továrne na sny.

Keď sa narodíte scenáristke a režisérovi, nie je cesta na hollywoodsky Olymp až taká dlhá. Obaja súrodenci si však úspech poctivo odpracovali. Jake, ktorý uplynulý víkend oslávil štyridsiatku, stál pred kamerou už ako desaťročný a za jednu z oboch hlavných úloh v dráme Skrotená hora získal pred deviatimi rokmi prvú nomináciu na Oscara. Aj Maggie je rešpektovanou herečkou, ktorú poznáte napríklad z batmanovky Čierny rytier alebo akčáku White House Down.  
Rodina Gyllenhaalovcov má mimochodom aristokratické korene. Ich švédsky prapredok si šľachtický titul vyslúžil počas tridsaťročnej vojny, kedy sa zúčastnil aj bojov v Čechách a na Morave. Jake sa o jeho osud živo zaujíma a navštívil niektoré z bojísk, na ktorých sa jeho dávny príbuzný vyznamenal.
Dnes sa celá rodina angažuje na poli ľudskoprávnom a environmentálnom. Maggie je známou kritičkou americkej zahraničnej politiky a podporovateľkou Demokratickej strany, zatiaľ čo Jake okrem iného prispieva na obnovu pralesa v Mozambiku alebo upozorňuje na ničenie polárnych ekosystémov.
Kariéram oboch súrodencov sa v súčasnej dobe veľmi darí. Maggie nedávno zožala chválu za hlavnú úlohu v seriáli BBC s anglickým názvom The Honourable Woman, a Jake točí s Keirou Knightley a Joshom Brolinom drámu Everest. Kým tridsaťsedemročná Maggie vychováva dve dcéry s hercom Petrom Sarsgaardom, Jake v posledných rokoch chodil s kolegyňami z brandže Kirsten Dunst, Reese Witherspoon alebo Taylor Swift.

Patrola

Film / seriál
Hodnotenie FDB 79.6 %
Foto FilmBox

Réžia David Ayer

Obsadenie Jake Gyllenhaal, Michael Peña, Natalie Martinez, Anna Kendrick, David Harbour, Frank Grillo, America Ferrera

Dĺžka 109 min.

sobota 27. 12.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC