Film / seriál

Něžný humor a veľa lásky ku Dňu matiek

Julia Roberts a Jennifer Aniston vo filme Deň matiek

Je to ten najšťastnejší rozvedený pár, aký ste kedy videli. Vychádzajú spolu úplne skvele a ani striedavá starostlivosť pre nich nepredstavuje žiadny problém – ich dvaja chlapci rozhodne vyzerajú spokojne. Potom sa raz Henry z ničoho nič na Sandy dlho zahľadí a povie jej, že by sa s ňou rád o niečom porozprával…

Sandy si samozrejme hovorí, že predsa vie, prečo sa s ním rozviedla a rozhodne sa k nemu nechce vrátiť. Ale na to nakoniec ani nepríde reč. Henry má na mysli niečo iné. A správa, o ktorú sa s ňou v skutočnosti chce podeliť, ju priamo šokuje. Sestry Jesse a Gabi majú obe veľmi komplikovaný vzťah so svojou excentrickou matkou, a tak pre uľahčenie komunikácie zvolili jednoduchú techniku – lož, lož, lož. Keď ich potom rodičia prekvapia neohlásenou návštevou, všetko sa rozpadne ako domček z kariet. Takže Jesse sa s tým opáleným „Indiánom“ v skutočnosti nerozišla a Gabi, ktorá tvrdila, že má perspektívneho snúbenca, žije v lesbickom manželstve? Neslýchané! Matka zavelí na odchod. Lenže osud tomu chce úplne inak.

Mirandinu tvár pozná celá Amerika. Celé zástupy žien sa v rade bijú o podpis a Miranda na všetky strany rozdáva ten rovnaký umelý úsmev. Keď sa na autogramiáde po mnohých rokoch nečakane objaví jej dcéra, ktorej sa kedysi vzdala, zrazu nevie, čo si s ňou vo svojom dokonalom svete stojacom na kariére počať.

A toto nie sú jediné príbehy, ktoré sa chvíľu pred sviatkom matiek prepletú. Láska je vo vzduchu!

Režisér Garry Marshall dal svetu také legendárne filmové kúsky ako napríklad Pretty Woman, Nevesta na úteku či obidva diely Denníka princeznej. Deň matiek je posledným filmom, ktorý pred svojou smrťou vlani v lete stihol natočiť. Možno to nie je jeho najlepší film, ale za pozretie určite stojí. Len to možno neberte striktne ako komédiu – romantiky vás tu čaká snáď ešte viac a na slzy zrejme dôjde tiež. Chvíľu, keď sa mladý komik Zack nečakane ocitá na pódiu aj so svojou dcérkou Katie a bez prípravy začne hovoriť o tom prvom, čo mu príde na myseľ, si určite budete pamätať ešte dlho.

V obsadení nájdete hneď niekoľko známych mien – vedľa Jennifer Aniston sa tu opäť objavuje Jason Sudeikis, s ktorým si pred tromi rokmi zahrala vo vynikajúcej komédii My sme Millerovci. Julia Roberts je v úlohe napohľad ľadovej Mirandy veľmi úsporná a akosi prekvapivá a rozhodne jej to tu pristane. Z výkonov vo vedľajších úlohách stojí za zmienku Aasif Mandvi – ako indický manžel krásnej Jesse dostáva viac priestoru až ku koncu, zato ho však využíva úplne dokonale.

Deň matiek filmovo v kadečom pokrivkáva, chvíľami sa možno zamyslíte, či to nie je trochu nedotiahnuté, a zrejme je. Ale celkovo z toho budete mať asi aj tak dobrý pocit – trochu humoru, trochu lásky, veľa nehy a koniec, ako má byť.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Deň matiek

Film / seriál
Hodnotenie FDB 75,5 %
Foto HBO

Réžia Garry Marshall

Scénár Matthew Walker, Tom Hines, Lily Hollander, Anya Kochoff

Obsadenie Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis, Britt Robertson, Timothy Olyphant

Dĺžka 118 min.

nedeľa 5. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC