Film / seriál

Neodolateľný pôvab zločinu

V starých koľajach – dánsky kriminálny seriál

Severské krimi víťazne tiahnu svetom. Medzi úspešných reprezentantov tohto žánru sa zaradila aj dánska séria V starých koľajach, hoci v nej namiesto pochmúrne mrazivej atmosféry prebleskuje nemalá porcia humoru.

Ak hľadáte inteligentný, napínavý a zároveň vtipný pohľad na svet zločinu, V starých koľajach je zásah do čierneho. Vďaka programu Skylink 7 môžete už od 19. augusta sledovať každý piatok dve epizódy oboch sérií tohto úspešného seriálu.

I. Preč zo stereotypu všedných dní 

V prvej sérii seriálu sa dozviete, že aj podvody môžu byť svojráznym druhom povolania, ktoré nie je nijako ľahké opustiť. Príkladom nech je manželský pár Nina a Erik. V mladosti šli z akcie do akcie, potom ale Nina otehotnela, a tak svoje remeslo zavesili na klinec. Lenže po rokoch slušného života a dvoch deťoch čelí ich manželstvo kríze, nehovoriac o finančných problémoch. Keď na ich dvere zaklope bývalá parťáčka Jacqueline a ponúkne im účasť na veľkolepom podfuku, nedokážu odolať. Klamanie aj podvádzanie majú skrátka v krvi. Skĺbiť prácu s rodinným životom však nebude jednoduché. Predovšetkým, keď ich „práca“ zahŕňa vlámanie do farmaceutickej firmy, ilegálnu akciu v budove OSN, vydieranie alebo lúpeže. Nina a Erik budú musieť preukázať značnú vynaliezavosť, napriek tomu sa nevyhnutne dostávajú do prekérnych, a nezriedka aj zábavných situácií.

II. Problémy neberú konca

Ani druhá séria seriálu nezačína pre Ninu s Erikom šťastne. Sotva sa v banke dozvedia, že sú na mizine a čo nevidieť prídu o dom, postihne ich ďalšia rana. Z Bolívie dorazí tučný účet za záchranu ich dcéry Ester, ktorá sa aj s priateľom stratila v odľahlej časti džungle. Rodinné financie, ktoré si „nedopatrením“ pribalila na cestu, sú nenávratne taktiež preč. Nine a Erikovi nezostane než pristúpiť k ďalšej akcii, tentoraz väčších rozmerov. Vymyslia plán, ako zbaviť účet kozmetického magnáta Fabrice Fourniera prebytočných 7,5 milióna dolárov. V tomto prípade však bude musieť priložiť ruky k dielu aj nastupujúca generácia.

Je nutné podotknúť, že obe série seriálu sú nielen zábavné, plné sarkazmu, ale aj poriadne napínavé. Táto rodinka si skrátka vie poradiť s čímkoľvek. Všetky diely vrátane prvej série môžete sledovať aj na Skylink Live TV.

V starých koľajach, 1. a 2. séria 

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Mikkel Serup, Mogens Hagedorn…

Obsadenie Lars Ranthe, Lene Maria Christensen, Lotte Andersen, Emma Bendtzen Marott, Kasper Løfvall Stensbirk, Emil Tholstrup…

Dĺžka 18 × 60 min.

piatok 19. 8.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC