Film / seriál

Neodolateľná vôňa moci

Čierny barón / 3. séria – francúzsky politický thriller

Ak mierite v politike vysoko, zahoďte ideály. Sú zbytočnou záťažou, ktorá len zdržuje.

Seriál, ktorý si medzi recenzentmi vyslúžil prezývku „francúzsky Dom z kariet“, teraz prichádza s treťou sériou. Je znepokojivejší ako kedykoľvek predtým. Odhaľuje temné zákutia politickej scény aj neľútostné praktiky technológov moci. Medzi nich patrí i Philippe Rickwaert, alias Čierny barón.

Táto aréna nie je pre slabých

Šancu v politických dostihoch, kde prestali platiť akékoľvek pravidlá, má doslova každý. A charizmatický Philippe Rickwaert to dobre vie. Je späť, plný energie a plánov, presvedčený o svojom poslaní veľkej politickej kariéry. Ibaže ako politik, ktorý skončil na čas vo väzení, nemá najlepšie karty do hry. Jeho ambície sú však vysoké: Philippe chce kandidovať na úrad prezidenta Francúzska. Rozhodne sa pre riskantný ťah, ktorý ho môže raz a navždy zničiť.

Politický thriller ako divácky trhák

Tretia séria seriálu sa stretla s mimoriadnym diváckym ohlasom. Počas prvých troch týždňov si pozrelo vo Francúzsku prvé epizódy bezmála štyri milióny divákov. A niet sa čomu čudovať. Seriál totiž vierohodne reflektuje aktuálne politické témy, ktoré hýbu dnešnou Európou. Či už ide o explóziu populistických hnutí, dopady globálneho otepľovania, vplyv sociálnych médií na spoločnosť aj zánik tradičných priemyslových oborov v dôsledku globalizácie.

Ty stranu nezabiješ. Strana zabije teba

Nový spôsob natáčania

Natáčanie takého rozsiahleho projektu, akým je Čierny barón, necháva za sebou veľkú uhlíkovú stopu. Producent Thomas Bourguignon preto prišiel s úplne novými, ekologickými postupmi, ktoré postupne preberajú aj ďalšie filmové štáby. Štáb Čierneho baróna od základu zmenil systém práce so zdrojmi a s odpadom po natáčaní. Prekopal dlhé roky zaužívané postupy a všetky oddelenia prešli eco tréningami. Na pľaci sa prestali používať niektoré materiály. Materská televízia CANAL+ bola nadšená a región Île-de-France, kde sa seriál natáčal, udelil produkcii ekologický grant.

Všetky epizódy v Skylink Live TV

Premiérovú tretiu sériu Čierneho baróna môžete sledovať vždy v pondelok na stanici Skylink 7 alebo vo videotéke Skylink Live TV. Skylink Live TV ponúka tiež prvé dve série zadarmo pre všetkých zákazníkov Skylinku.

Kad Merad

Tento alžírsky rodák začínal ako rozhlasový moderátor na rockovej stanici, ale živil sa aj ako spevák a bubeník. Pred kamerou sa prvýkrát objavil už v 90. rokoch. Odvtedy zbiera jeden úspech za druhým. Za úlohu Čierneho baróna bol nominovaný na cenu Emmy. Okrem hrania si vyskúšal tiež režírovanie a písanie scenárov.

Čierny barón/ 3. séria

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Antoine Chevrollier, Thomas Bourguignon

Scénár Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon…

Obsadenie Kad Merad, Anna Mouglalis, Hugo Becker, Astrid Whettnall, Rachida Brakni, Alex Lutz

V ČESKOM ZNENÍ Petr Štěpán, Lucie Benešová, Jan Kolařík, Dagmar Čárová, Martin Preiss, Robert Hájek…

pondelok 12. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC