Film / seriál

Nelegálne

Poľský špionážny seriál Nelegálne

Skylink 7 prináša ďalšiu horúcu seriálovú novinku – Nelegálne. Desaťdielna špionážna dráma podľa knižnej predlohy bývalého spravodajského dôstojníka a autora úspešných bestsellerov Vincenta V. Severskiho začína 27. novembra!

Konrád Wolski je šéf elitného oddelenia Q poľských spravodajských služieb. Pri zatýkaní bieloruského pašeráka zbraní v Istanbule sa dozvedá o plánovanom teroristickom útoku vo Švédsku. Zbrane, ktoré pri ňom majú použiť, údajne pochádzajú z tajného sovietskeho zbrojného skladu v Bielorusku. Konrád okamžite aktivuje Travisa, poľského spiaceho agenta v minskej divízii KGB. Potrebuje od neho získať informácie, ktoré by plán teroristov zmarili. Celá vec sa ale znenazdania skomplikuje. Travis je kompromitovaný, odhalí ho bieloruský dôstojník KGB. Na záchrannú misiu do Minska vyráža poľská spravodajkyňa Sára. Vo Varšave medzitým penzionovaný generál bieloruských služieb vydiera poľského premiéra. Špióni musia stoj čo stoj získať archívne materiály, ktoré by mohli usvedčiť hlavu poľskej vlády. Vražedné preteky s časom sa začínajú. 

Seriál Nelegálne je vystavaný na niekoľkých súčasne rozprávaných príbehoch. Špionážne zápletky sa prelínajú s osobnými príbehmi. Dej sa odohráva v štyroch štátoch – v Poľsku, Švédsku, Bielorusku a Turecku. A tieto krajiny neboli vybrané náhodou. Prvé dve usilujú o mierumilovné spolužitie východnej a západnej kultúry, druhé dve sú zase priesečníkom, kde sa odlišné kultúry stretávajú a prelínajú. Poľsko je dôležitou spojnicou medzi Európskou úniou a Bieloruskom. Švédsko je zase exemplárnym príkladom otvoreného prístupu k odlišným kultúram a ústretovej imigračnej politiky. Seriál Nelegálne sa dotýka všetkých tém, ktoré sú pre Európu stále aktuálne: islamský extrémizmus, utečenci, politika strachu obratne vedená Ruskom a hrozba teroristických útokov, ktoré môžu viesť ku kolapsu Európskej únie.

Autorom knižnej predlohy seriálu Nelegálne je Vincent V. Severski. Tvorca špionážnych a detektívnych bestsellerov ako bývalý dôstojník poľských zahraničných spravodajských služieb sám strávil trinásť rokov na rôznych misiách v zahraničí. Pracoval na Blízkom východe, v Afrike aj v Európe. Školil sa v USA a Izraeli, hovorí plynule tromi jazykmi a je známou osobnosťou vo svete služieb špeciálneho určenia.

Seriál Nelegálne uvádza Skylink 7 v českom znení. Konrádovi Wolskimu prepožičal svoj hlas Ondřej G. Brzobohatý, v ďalších úlohách diváci budú počuť Iva Hrbáča, Danu Černú, Antoniu Barešovú, Zdeňka Podhůrského či Martina Zahálku.

Premiéra nového špionážneho seriálu z originálnej produkcie Canal+ exkluzívne na Skylink 7 v piatok 27. novembra o 20.00!

Zaujímavosť

Vincent V. Severski, vlastným menom Włodzimierz Sokołowski, získal rad ocenení a rádov od prezidentov a premiérov Poľska, ale aj od riaditeľov spriatelených spravodajských služieb. V roku 2007 dostal americké štátne vyznamenanie Legion of Merit – Záslužnú légiu z rúk prezidenta Baracka Obamu.

Nelegálne

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Leszek Dawid, Jan P. Matuszyński

Scénár Eric Benzekri, Jean-Baptiste Delafon

Obsadenie Grzegorz Damięcki, Sylwia Juszczak, Filip Pławiak, Andrzej Seweryn…

Dĺžka 10 × 50 min.

piatok 27. 11.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC