Film / seriál

Láska a pomsta na mexický spôsob

Nesmrteľná láska – telenovela

Že je telenovela takmer hanlivé slovo? Jej moderná, strhujúca verzia v podobe mexického seriálu Nesmrteľná láska každého presvedčí o opaku!

Kto by si nespomenul na deväťdesiate roky, kedy televíznym obrazovkám vládli juhoamerické hity ako Esmeralda, Manuela alebo Divoký anjel. Po úspešnej vlne ale akoby sa po telenovelách zľahla zem. Pred pár rokmi sa prihlásili znova – a v nečakane plnej sile. Moderne natočené, s atraktívnymi príbehmi lásky, zrady aj pomsty. A nový trend skvele dokladá aj Nesmrteľná láska. Jej úspešnosť a ohromná popularita vynikne obzvlášť v porovnaní diváckeho hodnotenia s pôvodnými telenovelami. Zatiaľ čo napríklad spomínanú a nadpriemerne sledovanú Manuelu „ocenili“ diváci na tuzemskom najväčšom filmovom a televíznom serveri ČSFD.cz mizivými 7 %, Esmeralda to dotiahla k 16 %, séria Nesmrteľná láska z roku 2018 sa páči na 74 % a zaradila sa tak medzi najlepšie hodnotené televízne projekty naprieč žánrami!

Prišla, aby mi pripomenula, že šťastie nie je len hlúpy výmysel optimistov. Lucía Borgesová, milujem Ťa, láska!
León

Každá duša v inom tele

A niet sa čomu čudovať, príbeh režiséra Alejandra Lozana, ktorého film Prachy v trape pred rokmi uvádzali aj české kiná, sa blysol svižne natočeným príbehom niekoľkých prepojených osudov. To hlavné sa točí okolo Leóna Carvajala, jedného z dvadsiatich najbohatších ľudí sveta, ktorý sa v šesťdesiatke, k nevôli svojich detí, žení s krásnou, o tridsať rokov mladšou Lucíou. Na svadbe sa však León stane obeťou vraždy. 

V rovnakom okamihu zomrú ešte ďalší dvaja ľudia – na elektrickom kresle v texaskej väznici je popravený námezdný vrah Chino Valdés, na inom mieste spadne z útesu profesor Beltrán Camacho. 

Traja muži, ktorí síce zomreli v rovnakom okamihu, ale inak nemajú nič spoločné. Do tejto chvíle. Možno to spôsobila náhoda, možno niečo medzi nebom a zemou, ale ich duše navzájom reinkarnujú. Všetci sa vracajú zo sveta mŕtvych s novou podobou a túžbou po zistení, čo sa stalo, túžbou po pomste… 

Alexis Ayala 

Hoci Mexičan, narodil sa v roku 1965 v kalifornskom San Franciscu. Už počas štúdií na Centro de Educación Artística, v jeho dvadsiatich dvoch rokoch, dostal prvú úlohu vo filme, o dva roky neskôr nastúpil kariéru hviezdy romantických seriálov. Od začiatku deväťdesiatych rokov ich natočil vyše tridsať, tu a tam si od nich odskočil k filmu. V roku 1999 prišli s hereckým kolegom a kamarátom Sergiom Mayerom s úspešnou striptízovou show Sólo para Mujeres, ktorú obaja muži nielen produkovali, ale taktiež v nej účinkovali (Ayala do roku 2005).

Nesmrteľná láska (Amar a muerte)

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Alejandro Lozano

Scénár Leonardo Padrón

Obsadenie Angelique Boyer, Michel Brown, Alejandro Nones, Arturo Barba, Jessica Mas, Danae Reynaud, Macarena Achaga, Bárbara López, Luis Romano…

Dĺžka 88 × 45 min.

pondelok 4. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC