Film / seriál

Krimi z doby plnej násilia

Tento seriál patrí k tým najsilnejším

Tento seriál patrí k tým najsilnejším, aké doteraz televízna obrazovka ponúkla.

Stanica Skylink 7 exkluzívne uvedie nový historický krimi seriál Polícia Paríž 1900, ktorý mal svetovú premiéru len pred pár mesiacmi. Napriek predstavám o Paríži prelomu 19. a 20. storočia ako o veselom a dekadentnom mieste, ponúkajú tvorcovia podstatne temnejší obraz vtedajšej spoločnosti. Príbeh vychádza zo skutočných historických udalostí, postáv a reálií.

Neuveriteľný rozpočet

Autorom seriálu je Fabien Nury, tvorca komiksovej série Kroniky Légie. Komiksové videnie sveta možno vysledovať aj v seriáli Polícia Paríž 1900 – minimálne v dôraze na vizuálnu stránku jeho novej kriminálky. Na tej sa nešetrilo. Aj preto sa rozpočet prvej série seriálu vyšplhal na neuveriteľných 16,3 milióna eur. Že išlo o dobrú investíciu dokazuje mimoriadny ohlas, s akým bol seriál prijatý po celom svete, aj to, že CANAL+ už usilovne pracuje na druhej sérii.

Odvrátená tvár „belle époque“

Dej sa začína zostra – obskúrnou smrťou prezidenta republiky. Francúzskom zmieta kríza a hrozí štátny prevrat. K tomu je verejnosť pobúrená nálezom zohaveného tela, keď Seina vyplaví ku­for s rozrezanými pozostatkami mladej ženy. Vyšetrovania sa ujme mladý ambiciózny detektív Antoine Jouin, ktorý je rozhodnutý odhaliť páchateľa za každú cenu. Aj preto, že v podobnom prípade už raz zlyhal. Vyšetrovanie beštiálnej vraždy nás zavedie do všetkých poschodí spoločnosti, od šľachtických salónov cez zákulisie politických strán po chudobné vykričané štvrte.

Kde budete, až Vás bude národ potrebovať? 
Na poľovačke, páni.

Šokujúce historické fakty

Starostlivé štúdium dobových reálií sa premietlo v seriáli do množstva drobných, z dnešného pohľadu šokujúcich scén. Zábery chudoby dožadujúcej sa pri bránach bitúnku kravskej krvi, salóny spoločenskej smotánky presýtené morfiom či zvrátené politické show vykresľujú belle époque ako dobu, v ktorej sa nežilo ľahko. „Viete, ony tie staré dobré časy belle époque zďaleka neboli len krásne. Išlo síce o obdobie veľkého pokroku, ale zároveň o dobu temnú, brutálnu a barbarskú. V niektorých ohľadoch má bližšie ku stredoveku, v iných je nám naopak blízka,“ dodáva Fabien Nury.

Francúzsky seriál Polícia Paríž 1900 uvedie Skylink 7 v slovenskej premiére od 3. septembra, každý piatok o 20.15 s dvoma epizódami za sebou. Bude k dispozícii aj vo videotéke Skylink Live TV.

Fabien Nury

Autor, ktorý má na svojom konte množstvo úspešných projektov. Nejeden jeho príbeh bol už úspešne sfilmovaný. Divácky najúspešnejšia je komédia Stratili sme Stalina, ktorá rozčúlila Vladimíra Putina tak, že jej premietanie v Rusku zakázal.

Polícia Paríž 1900

Film / seriál
Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Fabien Nury, Julien Despaux, Frédéric Balekdjian

Scénár Fabien Nury

Obsadenie Jérémie Laheurte, Evelyne Brochu, Thibaut Evrard, Marc Barbé, Eugénie Derouand

V ČESKOM ZNENÍ Andrea Elsnerová, Petr Neskusil, Pavel Šrom, Petr Pospíchal, Martina Kechnerová…

Dĺžka 8 × 50 min.

piatok 3. 9.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC