Film / seriál

Knihovníci – rozhovor s Rebeccou Romijn:Nezostávam sedieť v kúte

Rebecca Romijn

Seriál Knihovníci sú dobrodružnou tímovkou v čele s Rebeccou Romijn, pripomínajú mix medzi Indiana Jonesom a Vládcom času s poriadnou dávkou tajomstiev a záhad. Tvorcovia ich dokonca prirovnali k legendárnym Aktom X.

Koho v Knihovníkoch hráte?

Plukovníčku Eve Baird, ktorá je členkou vojenskej protiteroristickej jednotky NATO. Patrí k hlavným hrdinom seriálu a ako taká dostane pozvanie do Knižnice. Najskôr netuší prečo, ale myslí si, že by to mohlo mať niečo spoločné s nejakou prísne tajnou misiou. Na čary a kúzla neverí, ale potom zistí, že sa v Knižnici ukrýva časť, kam sa ukladajú rôzne zaujímavé artefakty, a dôjde jej, že mágia je skutočná. Rozhodne sa pridať k miestnej bande šialencov a stáva sa ich ochrankyňou. Jej úlohou je zabezpečiť, aby všetci ostatní zostali v bezpečí.

Podobáte sa svojej hrdinke?

Áno aj nie. Tým myslím, že som matkou dvojčiat a mám troch psov a dve mačky, takže áno, doma sa starám o celú špeciálnu jednotku. Je to zvláštne, pretože väčšinou, keď potom dorazím do práce, nechcem mať všetko na starosť. Keď sa netočí, dávam si pohov. Voľno je dôležité a každý, kto je matkou, vám potvrdí, že po návrate domov práca nikdy nekončí. Aspoň chodíme do kina a snažíme sa cez víkendy odpočívať, ako sa len dá.

Čo Vás na Knihovníkoch zaujalo?

Po prvé Noah (Wyle, ktorý si dobrodruha Flynna Carsena zahral už v niekoľkých televíznych filmoch počnúc Honbou za kopijou osudu) a príležitosť s ním pracovať. Potom Christian Kane, ktorý hrá jedného z dobrodruhov. Zoznámili sme sa už počas nakrúcania seriálu King a Maxwellová a náš vzťah odvtedy nemôže nič zmeniť. Nakoniec žáner: Knihovníci sú akčné dobrodružstvo, do akého som sa chcela vrhnúť po hlave. 

Aký je vzťah medzi Vašou hrdinkou a Knihovníkom Flynnom Carsenom?

Eve je ochrankyňou ostatných Knihovníkov, takže nezostáva sedieť v kúte. S Noahom máme veľa spoločných akčných scén, a keď to Eve a Flynn čakajú najmenej, objaví sa medzi nimi sexuálna príťažlivosť a napätie. Nielen, že na to vôbec nie sú pripravení, dokonca si to ani nechcú pripustiť. Lenže sa to stále vracia.

Sú Knihovníci akční hrdinovia?

Sú to skôr géniovia. Jedine Flynn Carsen je podľa mňa kombináciou všetkých rôznych geniálnych intelektov, ktorými sa pýšia jeho budúci nástupcovia. Flynn je všetko dokopy, ostatní nie sú žiadni veľkí hrdinovia. Niektorí by sa možno dokázali ubrániť, ale na to tu majú mňa.

Bavilo Vás točiť akčné scény a kaskadérske kúsky?

Náramne.

Obišlo sa to bez zranení?

Zvláštne, že sa pýtate. Zatiaľ som sa zranila len raz. Nikomu som to navyše nepovedala, pretože sa to stalo počas natáčania scény, ktorá mala vypadnúť, ale ja som ostatných presvedčila, aby sme ju predsa len urobili. Odniesol to môj krk. V jednej epizóde ma zloduch v bitke zloží, ťahá ma preč a hlavou sa pritom búcham o schody. Niekto prišiel s nápadom, aby sa to radšej zmenilo. Namiesto schodov to malo byť len odtiahnutie dverami von. Presadila som si schody a takto to dopadlo.

Knihovníci

Film / seriál
Hodnotenie FDB 65 %
Foto Universal

Réžia Dean Devlin, Jonathan Frakes

Obsadenie John Kim, Lindy Booth, Lesley-Ann Brandt, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn

Dĺžka 45 min.

pondelok 5. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC