Film / seriál

Klasika ušitá na mieru

Já už budu hodný, dědečku! – česká komédia

Legendárna komédia s rozprávkovým motívom ťaží predovšetkým z talentu Miloša Kopeckého. Chýbalo ale málo a film by vôbec nevznikol.

Petr Schulhoff touto komédiou splnil Milošovi Kopeckému jeho veľké želanie – zahrať si neznesiteľne márnomyseľného, arogantného cholerika. Napísal pre neho postavu herca Theodora Bergnera, ktorého jediným potešením je zosmiešňovať a urážať ľudí okolo seba. Teda do okamihu, keď stretne vo vlaku čarovného dedka, ktorý mu prevráti život hore nohami.

Hore nohami však bolo aj natáčanie. Rolu Bergnerovej manželky mala pôvodne dostať Stella Zázvorková. Kopecký ale túto voľbu kategoricky odmietol a hrozil, že vo filme hrať nebude. Dôvodom bolo napätie, ktoré vtedy medzi oboma bývalými partnermi panovalo. Situácia sa upokojila až po tom, čo Zázvorkovú nahradila Alena Vránová. Okrem spomínaného páru vo filme žiari Ladislav Pešek, František Filipovský a v epizódnej úlohe i Václav Lohniský, legendárny predstaviteľ Hujera z filmu Marečku, podejte mi pero!.

Já už budu hodný, dědečku!

Film / seriál
Hodnotenie FDB 74,5 % Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Petr Schulhoff

Scénár Petr Schulhoff

Obsadenie Miloš Kopecký, Alena Vránová, Ladislav Pešek, František Filipovský, Svatopluk Beneš, Miroslav Vydlák, Darja Hajská

Dĺžka 86 min.

Rok 1978

sobota 9. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC