Film / seriál

Hudobná komédia Trhák

Trhák – česká hudobná komédia

Hudobná komédia, ktorú Zdeněk Svěrák s Ladislavom Smoljakom napchali toľkými nápadmi, že by vystačili na niekoľko samostatných filmov.

Človek sa až čuduje, ako mohol Trhák v roku 1980 vôbec prejsť sitom vtedajších socialistických cenzorov. Scenár k filmu si u dvojice Smoljak–Svěrák vyžiadal režisér Zdeněk Podskalský. Príbeh o nakrúcaní spočiatku realistického príbehu z prostredia socialistickej dediny, ktorý sa pod tlakom okolností zvrtne na gýčovitú muzikálovú frašku, si nepokryte uťahuje zo všetkého, čo bolo v tom čase sväté.

Ušetrené nezostali poklesnutá televízna zábava, vtedajšie estrádne hviezdy a svoje schytali aj funkcionári všetkého druhu. Pesničky aj hlášky z tohto filmu sa stali legendárnymi. Kto teda ešte nevie, ako veľmi môže natáčanie filmu skomplikovať neprítomnosť lienok, ktoré musia odletieť do Ostravy, aby tam robili labute, má teraz jedinečnú príležitosť doplniť si vzdelanie a stretnúť sa s desiatkami známych tvárí ako Josef Abrhám, Ladislav Smoljak, Juraj Kukura, Hana Zagorová či Petr Čepek.

Trhák

Film / seriál
Hodnotenie FDB 71,6 % Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Zdeněk Podskalský

Scénár  Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák

Obsadenie Hana Zagorová, Josef Abrhám, Juraj Kukura, Waldemar Matuška, Laďka Kozderková, Ladislav Smoljak, Zdeněk Svěrák

Dĺžka 94 min.

Rok 1980

sobota 30. 4.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC