Film / seriál

Halloween na Skylinku: Robocroc vs. Bermudská príšera

Bermudská príšera

Zabudnite na vraždiacich maniakov v maske. Či už ste americký prezident alebo zmutovaný krokodíl, Halloween môže dopadnúť rovnako príšerne.

Robocroc

Boli časy, kedy nám stačil Aligátor, prípadne Aligátor 2. Lenže technologicky nevinné osemdesiatky sú preč a prerasteného opusteného maznáčika z páchnuceho kanála vystriedal zabijácky kyborg. Nie RoboCop, je tu Robocroc!
 
Keď troskotajúca vesmírna raketa vysype svoj náklad nad zoologickou záhradou, miestny krokodíl uvidí, čo ešte nevidel. Zblízka sa zoznamuje so „zbraňovým systémom založeným na nanotechnológiách, ktorý svojho hostiteľa zmení na nezastaviteľný vraždiaci stroj,“ ako znie odborný teoretický výklad jedného vedca z filmu.
 
V praxi to znamená, že sa na šesťmetrového krokodíla zosype roj ničivých vojenských robotov. A to je len začiatok problémov. Našťastie je tu ošetrovateľ Duffy, ktorého hrá Corin Nemec alias Jonas Quinn z Hviezdnej brány. Spoločne s biologičkou Jane (Lisa McAllister čiže Anthea zo Sherlocka) sa pokúsia Robocroca zastaviť. Majú plán. Ale istý zlodušský vedec, ktorý potvoru ovláda svojím iPhonom,
má s nanobotmi úplne iné plány. A nie, o mobilnú aplikáciu Robocroc fakt nejde…
 
Robocroc vznikol ako zástupca úspešného roja sci-fi filmov, ktoré káblovka SyFy začala chrliť po veľkom ohlase Žralokonáda. Aj naše obrazovky nedávno rozvírila trojka. Medzi Robocrocových neoficiálnych bračekov patrí napríklad ešte Dinocroc, Sharktopuss, Mamut alebo Predátor z hlbín, ale samotný Robocroc už sa ďalšej kapitoly svojho besnenia nedočkal. Režisér filmu Arthur Sinclair má teda za sebou zatiaľ svoj prvý a posledný televízny husársky kúsok. V Robocrocovi aspoň okrem iného zopakoval krvavú krízu z o rok staršej Pirane 3DD: potvora sa cez sieť vodných kanálov dostane na bikini nič netušiacim slečnám počas kúpačky v aquaparku. David Hasselhoff pri tom tentoraz chýba. Ale Robocroc si to na druhú stranu nakoniec rozdá s vrtuľníkom!
 
Je to ako: Žralokonádo verzus Jazero verzus Piraňa 3DD
 

Bermudská príšera

Inú tak zamotanú geografickú oblasť by ste hľadali ťažko. Bermudský trojuholník je preto pre filmárov atraktívny a okrem titulnej príšery pohltí všeličo. Asi by pokojne pohltil Robocroca, keď už si koniec koncov trúfol na amerického prezidenta.
 
Prvý muž Spojených štátov musí opustiť Air Force One, pretože mu blesk počas búrky vyradil z prevádzky motory. Americké námorníctvo vyšle do akcie svoj najlepší záchranný tím. Musí si poriadne pohnúť, pretože prezident je uväznený pod hladinou a dochádza mu vzduch. Situácia je o to dramatickejšia, že na záchranné plavidlá vzápätí útočia akési chápadlá. Prvú vlnu sa ešte darí ako-tak odraziť, a tak sa tím ponára do rozbúrených vôd. Na dne narazí na kopu vrakov a musí znova čeliť útoku chápadiel. Zdá sa, že sa hrdinom podarilo odhaliť príčinu množstva tajuplných zmiznutí lodí a lietadiel v oblasti Bermudského trojuholníka, lenže to nie je všetko! Hrdinov s akútnym dátumom spotreby ešte čaká veľké prekvapenie. Doslova. Podarilo sa im prebudiť mimozemskú príšeru. Východné pobrežie Ameriky je v ohrození a s ním aj zvyšok sveta.   
 
Za Bermudskú príšeru je tiež zodpovedná káblovka SyFy. Režisér Nick Lyon si ju dokonca dal zároveň s jednou epizódou seriálovej zombie show Z Nation. Aj tú produkuje SyFy. Medzi hercami je neprehliadnuteľná Linda Hamilton. V 80. a 90. rokoch zažiarila v legendárnych špičkách sci-fi žánru Terminátor a Terminátor 2: Deň zúčtovania. Jej dni Sarah Connorovej už sú síce fuč, ale aj v Bermudskej príšere je sakra drsnou babou. Nie je sama. 
 
Za mladého drsňáka je tu pohľadný Trevor Donovan známy zo seriálu 90210: Nová generácia, ktorý trochu pripomína Johnnyho Ricka z Vesmírnej pechoty. Celá Bermudská príšera ale vyzerá skôr ako vojnové besnenie z Bojovej lode. Všetci muži a ženy na palubu! A možno to niekto prežije.
 
Je to ako: Chobotnica verzus Bojová loď

Bermudská príšera

Film / seriál
Hodnotenie FDB 22 %
Foto Profimedia.cz

Réžia Nick Lyon

Obsadenie Trevor Donovan, Linda Hamilton, Mya, John Savage, Jamie Kennedy, Richard Whiten, Ricco Ross

Dĺžka 86 min.

sobota 31. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC