Film / seriál

Dokonalý život je dokonalá lož

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley

Reese Witherspoon, Nicole Kidman a Shailene Woodley žiaria v temne komediálnej dráme o trojici matiek, ktorých zdanlivo perfektné životy zamotá vražda.

Sedemdielna miniséria sa odohráva v kalifornskom mestečku Monterey. Všetko začína podozrivou vraždou počas benefičnej akcie základnej školy, a hoci je totožnosť obete aj vraha spočiatku neznáma, indície ukazujú na tri matky predškolákov.

Madeline Mackenzie (Reese Witherspoon) je extrovertná mama v domácnosti, má dcéru v pubertálnom veku a syna na prvom stupni a neznáša Bonnie, mladú ženu svojho exmanžela Nathana, čo býva príčina rozporov s jej súčasným manželom Edom. Ďalšou matkou je Madelinina najlepšia kamarátka Celeste Wright (Nicole Kidman). Bývalá právnička žije v zdanlivo dokonalom manželstve s mladším mužom Perrym, s ktorým má rozkošné dvojčatá. Posledná z trojice je slobodná matka s pochmúrnou minulosťou Jane Chapman (Shailene Woodley), ktorá nie je ani pekná, ani nerieši manželské problémy, a tak medzi ostatné moc nezapadá. Príbehy troch žien sú prekladané výpoveďami z vypočúvacej miestnosti, v ktorej zamestnanci školy a ostatní rodičia rozprávajú zákulisné klebety o rivalite medzi miestnymi obyvateľmi.

Veľké malé klamstvá sú adaptáciou rovnomenného diela austrálskej spisovateľky Liane Moriarty, ktoré sa stalo jedným z najväčších knižných hitov posledných rokov – knihy sa predalo vyše šesť miliónov výtlačkov. Réžie sa ujal Jean-Marc Vallée, režisér filmov Divočina a Klub poslednej nádeje, scenár potom napísal David E. Kelley, ktorý spolupracoval napríklad na seriáli Ally McBealová. Herečka Nicole Kidman si natáčanie užívala. Za svoju kariéru stvárnila množstvo komplikovaných postáv a Celeste Wright pre ňu predstavovala novú výzvu. „Vo väčšine prípadov sa dokážem z úlohy dostať veľmi ľahko. V tomto prípade to pre mňa ale bolo oveľa ťažšie. Moje predchádzajúce postavy neboli nikdy ako ona,“ komentuje svoju úlohu herečka. Okrem tria hollywoodskych hviezd (Reese Witherspoon a Nicole Kidman sa podieľali na filme aj ako spoluproducentky) sa v seriáli objaví švédsky herec Alexander Skarsgård, známy ako Tarzan, dcéra speváka Lennyho Kravitza Zoe, Laura Dern (Jurský park), Adam Scott, James Tupper či Jeffrey Nordling.
 

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Veľké malé klamstvá

Film / seriál
Foto HBO

Réžia Jean-Marc Vallée

Scénár David E. Kelley

Obsadenie Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Laura Dern, Adam Scott, Zoë Kravitz, Parker Croft, James Tupper, Sarah Baker

Dĺžka 7×60 min.

pondelok 27. 2.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC