Film / seriál

Dobrá manželka: Slepá stávka na politiku

Dobrá manželka

Siedma séria prišla o jednu z najobľúbenejších postáv, ale trúfa si postaviť sa samotnej kandidátke na americkú prezidentku.

Ukecaný Donald Trump aj ďalší kandidáti na post amerického prezidenta sú tým najmenším, čo by malo trápiť favoritku nadchádzajúcej voľby Hillary Clinton. Jej hlavným problémom by sa totiž tento rok na jeseň mohol stať bývalý manžel Dobrej manželky! Siedma séria veľmi úspešného dramatického seriálu z právnického i politického prostredia parafrázuje skutočné predvolebné dianie v Spojených štátoch. „Pokiaľ bude Peter kandidovať, bude kandidovať proti Hillary,“ potvrdil výkonný producent Robert King v rozhovore pre TVLine. Ale vezmeme to pekne od začiatku…
 

Digitálne čo a ako

Šiesta séria Dobrej manželky skončila nečakane a pre veľkú časť fanúšikov aj rozčarovaním. Nejde ani tak o to, čo sa stalo, ale skôr ako. V poslednej epizóde došlo k dlho očakávanému znovu stretnutiu hlavnej hrdinky Alicie s jej bývalou kolegyňou Kalindou. Išlo o scénu, na ktorú dej seriálu miesil celé tri roky.
 
Ale herečky Julianna Margulies a Archie Panjabi sa v skutočnosti počas natáčania pred kamerou vôbec nestretli – výsledok vznikol vďaka kúzleniu s ich dvojníčkami a digitálnymi efektmi Julianna Margulies a Archie Panjabi sa vraj v súkromí príliš nemusia. Pre tvorcov to v minulosti znamenalo veľa žonglovania so scenármi, aby udržali bývalé najlepšej kamarátky (seriálové postavy, nie herečky) od seba. Takže Kalinda spala s Aliciiným manželom Peterom a kamarátska láska medzi nimi dievčatami sa vyparila. Napätie v zákulisí medzitým pomohlo zažať kreativitu scenáristov. Piata séria, ktorú už údajná nevraživosť herečiek ovplyvnila, ponúkla nadšeným divákom doteraz najlepšie epizódy Dobrej manželky vôbec. Siedma séria zato čelí úplne iným výzvam. Archie Panjabi, ktorá má vďaka Dobrej manželke cenu Emmy, zo seriálu po šiestich rokoch odišla.
 

Kampaň bez manželky

Nové diely predstavujú začiatok novej kapitoly a môžu byť plné nečakaných prekvapení. Na druhú stranu práve to má Dobrá manželka vo zvyku. Alicia má problémy. Jej právnickej kariére sa nedarí ako predtým. Preto musí prijímať hlavne „podradné“ zákazky a zastupovať zadržaných, ktorí sa chcú dostať von z väzenia na kauciu. Manželstvo s guvernérom Peterom na tom tiež nebývalo úplne najlepšie, napriek tomu sa rozhodla podporiť jeho kampaň za zvolenie prezidentom. Alebo je za jej vystupovaním niečo úplne iné? Hoci v traileri stojí po manželovom boku, na všetečný novinársky dotaz, či prehlasuje, že sa nebude zúčastňovať kampane, s ústretovým úsmevom odpovedá: „Áno.“ Nebude.
 
Pomerne odvážne rozhodnutie tvorcov zatiahnuť do fiktívneho sveta Dobrej manželky osobnosti zo skutočného života spôsobilo nové problémy. „Je to pre nás ťažké, pretože sme začali pracovať na scenároch v júni. Tým pádom sme sa mohli jedine pokúsiť odhadnúť, ako sa veci vyvinú,“ vysvetľuje King. S tým, že tvorivý tím seriálu doteraz neprestáva ohromovať, ako rýchlo sa situácia v politike mení, pokojne aj cez noc. „Ak to bude nutné, sme schopní predabovať pár viet, ale inak je to z našej strany stávka na slepo.“
 
Nech už to vyjde akokoľvek, Dobrá manželka sa aj napriek všetkému bude musieť časom od reality odkloniť. Nečakajte, že siedma séria ostro sledované politické zápolenie na amerických obrazovkách jednoducho skopíruje. Koniec koncov nejde len o politiku a nebolo by to ani napínavé. Nedostane sa dokonca ani na inak všadeprítomného ukecaného Donalda Trumpa. Je to republikán. Nezapadá do deja. Našťastie.

Dobrá manželka

Film / seriál
Hodnotenie FDB 67.4 %
Foto Universal Channel

Réžia Rod Holcomb, Charles McDougall

Obsadenie Julianna Margulies, Matt Czuchry, Archie Panjabi, Josh Charles, Christine Baranski, Chris Noth, Makenzie Vega

Dĺžka 60 min.

streda 18. 11.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC