Film / seriál

Deadpool vás zloží v prvej minúte

Deadpool

Ak patríte k zarytým fanúšikom komiksových hrdinov, potom nie je o čom hovoriť, na tento film ste už pravdepodobne veľmi dlho a veľmi napäto čakali. Avšak aj keby ste ku komiksom zas taký vrelý vzťah nemali, Deadpoola si pozrite. Niečo také sa len tak nevidí.

Drsný, nebezpečný a absolútne rozkošne neokrôchaný Wade Wilson stretáva očarujúcu, zvodnú a úplne rovnako neokrôchanú babu menom Vanessa. Čo myslíte, že sa stane? Preskočí iskra? Skôr explózia. Po mnohých vášnivých dňoch a nociach dvojica zisťuje, že to je vlastne viac než len tá posteľ. Je to láska. Na celý život.   

Nadšenie z vyhliadok na spoločnú ružovú budúcnosť trvá asi tak pol minúty. Vzápätí to s Wadeom sekne a vyšetrujúca lekárka čoskoro prináša tie najhoršie možné správy – rakovina, šance na prežitie mizivé, v podstate žiadne. Situácia vyzerá jednoznačne. Potom sa však objaví muž, ktorý Wadovi sľúbi život. A nielen to…

Diabolský obchod prináša diabolské výsledky. Wade je nažive, získal veľkú silu a jednu neoceniteľnú nadprirodzenú schopnosť, zostáva však znetvorený. A tak zatiaľ čo Vanessa plače pre svojho domnelo mŕtveho miláčika, Wade spriada plány, ako získať späť svoju krásnu tvár aj lásku svojho života. Tiež sa bez meškania pustí do práce – s každou ďalšou obeťou bližšie a bližšie k cieľu.

Už prvých pätnásť minút filmu je takých výživných, že vážne premýšľate, čo ešte môže prísť. A príde prekvapenie – po šialenej naháňačke a ešte šialenejšej prestrelke naraz veľká (a veeeeeľmi zmyselná) romantika. A humor. Jedna trefná hláška strieda druhú. Deadpool je ako film sexy, drzý a roztomilo vtipný a nabitý akciou od začiatku do konca. Bavíte sa od úvodných titulkov, vskutku bravúrne riešených, až do poslednej sekundy, a to doslova. Na niečo sme zabudli? Áno – soundtrack je taktiež skvelý.

Pre režiséra Tima Millera je toto prvá veľká práca, a odviedol ju na výbornú. A hoci by sme mohli v prípade tohto žánru byť napríklad k hereckým výkonom zhovievavejší, vôbec to nie je potrebné – sú skvelé. Ryan Reynolds má obdivuhodný nadhľad a jeho Deadpool okúzľuje rozpustilosťou à la Jim Carrey, akurát toto rozhodne nie je pre deti. Brazílsku krásku Morenu Baccarin, tu v úlohe Vanessy, ste mohli vidieť pred rokmi v seriáli Firefly. A zdá sa, že nestarne. Nebudete tomu veriť, ale má už 37 rokov. Pochvalu by si ale zaslúžilo viac hercov, spomeňme ešte aspoň Eda Skreina v úlohe záporáka Ajaxa či z vedľajších úloh Karana Soniho ako streleného indického taxikára.

Dej nie je nijako zložitý, veď načo aj. Je to proste sto osem minút čistej zábavy a skvelých gagov. Na verejnosť prenikajú prvé správy o pokračovaní, Deadpool 2 by mal byť hotový snáď najneskôr v roku 2018. To bude mať tvorivý tím čo robiť, aby toto tromfol…

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Deadpool

Film / seriál
Hodnotenie FDB 81,9 %
Foto HBO

Réžia Tim Miller

Scénár Rhett Reese, Paul Wernick

Obsadenie Ryan Reynolds, Morena Baccarin, Ed Skrein, Gina Carano, Brianna Hildebrand, T. J. Miller, Jed Rees

Dĺžka 106 min.

nedeľa 29. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC