Film / seriál

Čtyřlístek ve službách krále

Čtyřlístek ve službách krále

Najlepších kamarátov Fifi, Bobíka, Myšpulína a Pinďu u nás pozná snáď každý. Vedeli ste však, že sa s nimi stretol dokonca aj cisár Rudolf II.? Aspoň vo filme Čtyřlístek ve službách krále.

To by nemohli byť kamaráti zo Štvorlístka, aby sa im na výlete neprihodilo niečo zvláštne. Jedného dňa vyrazili na Pražský hrad, aby sa tiež trochu poobzerali po českých pamiatkach, keď v tom ich v Zlatej uličke prekvapil lev. Nebol to lev hocijaký, bol to Bruncvíkov lev, ktorý ich zaviedol do podzemia Pražského hradu, kde sa začal odohrávať napínavý príbeh. Cisára Rudolfa totiž podviedol magister Kelly, a tak sa panovník vydal do budúcnosti, aby získal kameň mudrcov a zachránil svoju panovnícku česť i cisárstvo. Samozrejme že mu vo všetkom pomáhajú starostlivá Fifi, silák Bobík, vynálezca Myšpulín a pozorný Pinďa. Prekabátiť Kellyho ale nie je žiadna hračka. Všetci sa musia mať neustále na pozore a dostať zo seba to najlepšie (až ide občas Myšpulínovi para z uší, ako usilovne premýšľa). Občas sa dostávajú do pekne nebezpečných situácií, ale sú to kamaráti na život i na smrť, takže si navzájom vždy pomôžu. To je nakoniec tiež posolstvo, s ktorým sa vracia cisár Rudolf späť domov. Kameň mudrcov síce nezískal, ale už pozná cenu priateľstva a je zase o niečo múdrejší. A ako to dopadne s Kellym? Na to sa budete musieť pozrieť sami.

Čtyřlístek nikdy nebol klasický superhrdinský komiks, takže ani od jeho filmovej podoby Čtyřlístek ve službách krále nemôžeme čakať rozmery amerických trhákov. Je to milé dobrodružné predstavenie pre deti i dospelých, v ktorom sa neustále niečo deje. Deti sa nenásilnou formou dozvedia niečo o českých dejinách a rodičia sa budú baviť vtipmi z „dospelejšieho ranku“.

Čtyřlístek ve službách krále

Film / seriál
Foto AMC
štvrtok 5. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC