Film / seriál

Carte Blanche

Carte Blanche – poľská dráma

Byť učiteľom je poslanie – to platí aj pre Kacpera. Ani zdravotné problémy mu nezabránia vykonávať svoje milované povolanie.

Poľský film Carte Blanche ukazuje učiteľa ako obyčajného človeka, ktorý ale netradične nemá hlboko do vrecka, neprechádza totálnym profesijným vyhorením, ani nepociťuje nenávisť k svojim študentom. Kacper je muž v stredných rokoch, ktorý svoju prácu jednoducho miluje. Prednáša študentom o histórii, kultúre, umení s takým zanietením, že by ste sa neváhali vrátiť späť do školských lavíc, teda ak by ste mali takého kantora. Lenže začne prichádzať o zrak, a keby svoj handicap priznal, prišiel by o svoju prácu, a tým pádom o zmysel života. Tento dojímavý film opäť dokazuje, že Poliaci sú majstri v rozprávaní ťaživých ľudských osudov. Carte Blanche je navyše inšpirovaný skutočným príbehom učiteľa prichádzajúceho o zrak aj o ilúzie. V tomto filme je jednoducho všetko – je dojemný, je zábavný, je napínavý, je jednoducho výnimočný. A výkon Andrzeja Chyru v hlavnej úlohe je absolútne odzbrojujúci.

Carte Blanche

Film / seriál
Hodnotenie FDB 75 % Hodnotenie redakce
Foto Skylink 7

Réžia Jacek Lusiński

Scénár Jacek Lusiński

Obsadenie Andrzej Chyra, Urszula Grabowska, Arkadiusz Jakubik, Eliza Rycembel, Tomasz Ziętek, Dorota Kolak, Maria Chwalibóg

Dĺžka 106 min.

Rok 2015

sobota 20. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC