Film / seriál

4× Teen komédie

4× Teen komédie

Najznámejšou komédiou pre teenagerov sú bezpochyby americké Prci, prci, prcičky, vydarený kanadský žartík bláznivého Stiflera pozná snáď každý. Od uvedenia tohto kultového filmu ale už ubehlo skoro dvadsať (!) rokov, prinášame vám preto tipy na novšie filmy, ktoré vás zaručene pobavia úplne rovnako.

Mike a Dejv zháňajú baby

Bratia Mike a Dave Strangleovci (Zac Efron a Adam DeVine) milujú party a zakaždým vedia rozbehnúť poriadnu zábavu, či už ide o svadby, rodinné oslavy či pohreby. Lenže ostatní príbuzní nie sú z ich koníčku vôbec nadšení, pretože súrodenecké vyčíňanie vždy končí katastrofou a vedie k zraneniam. Teraz ale dostávajú od rodičov ultimátum, ich sestra sa vydáva na Havaji a bratia majú za úlohu priviesť si na svadbu reprezentatívne partnerky, ktoré ich udržia na uzde. Mike a Dave vďaka televíznej reality show zoženú ako svoj sprievod Alice (Anna Kendrick) a Tatianu (Aubrey Plaza) a odlietajú s nimi na miesto obradu. Lenže sa trochu prerátali, zo slušných dievčat sa vykľuje nekontrolovateľné duo, ktorému samozvaní králi všetkých večierkov nesiahajú vo flámovaní ani po členky.

HBO HD / 11. júla

Superbad

Tento film je dielom scenáristickej dvojice Seth Rogen a Evan Goldberg, ktorí stoja aj za kontroverznou komédiou The Interview. Hlavnými hrdinami sú dvaja dospievajúci stredoškoláci, ktorých čoskoro čaká maturita. Evan (Michael Cera) je hanblivý, ale veľmi šikovný a milý, Seth (Jonah Hill) je naopak veľmi extrovertný, lenže k tomu aj náladový, ale hlavne posadnutý dievčatami. Obidvaja sú považovaní v škole za totálnych outsiderov, a preto sú na sebe svojím spôsobom závislí, lenže každý z nich ide na inú vysokú školu, a tak využívajú poslednú príležitosť, kedy si môžu užiť poriadnu párty a zapôsobiť na dievčatá, ktoré sa im páčia. Čaká ich noc, na ktorú len tak nezabudnú.

AMC / 4. júla

Eurotrip

Stará dobrá klasika z roku 2008, v ktorej si zahral miniúlohu aj hollywoodsky herec Matt Damon ako spevák rockovej kapely. Scott (Scott Mechlowicz) práve zažíva horkosladký koniec školskej dochádzky, odpromoval, ale zároveň sa s ním rozišla priateľka Fiona. V opitosti napíše naštvaný email svojmu nemeckému kamarátovi Mikeovi, následne však zistí, že je to v skutočnosti krásna Nemka Mika, ktorá za ním chcela prísť na návštevu. Scott sa preto so svojím kamarátom Cooperom a dvojičkami Jenny a Jamiem rozhodne vyraziť za Mikou do Európy a uzmieriť sa. Americká štvorica zažíva naprieč kontinentom nielen šialené dobrodružstvá, ale tiež veľký kultúrny šok. Film mal troch režisérov a z veľkej časti sa nakrúcal v Prahe – tá si „zahrala“ Rím, Paríž aj Bratislavu.

Fakjú pán profesor

Komédia od našich nemeckých kolegov rozpráva o Zekovi Müllerovi, ktorého prepustili z väzenia, kde sedel za lúpež. Ukradnuté peniaze sa jeho priateľke podarilo zakopať na stavenisku, na ňom ale medzitým vyrástla telocvičňa Götheho gymnázia, a preto sa Zek rozhodne vydávať za suplujúceho učiteľa, aby mal prístup k všetkým kľúčom a mohol sa v noci skúšať prekopať k svojej koristi. Cez deň ale musí hrať svoju úlohu kantora a krotiť neporiadnych žiakov 10. B, ktorú dostal na starosť. Jeho drastické a neortodoxné pedagogické metódy sa ale nestretávajú s pochopením ostatných kolegov, predovšetkým upätej kolegyne Lisi. Režisér Bora Dagtekin napísal úlohu učiteľa Müllera špeciálne pre Elyasa M‘Bareka (Náš vodca).

Film / seriál
Foto AMC, HBO, CinemArt, Universal
utorok 11. 7.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC