Dokument

Prvotriedne káry

Výroba vozu

Priali ste si niekedy mať vlastný batmobil? Alebo auto s nezameniteľným vzhľadom, ktoré chrlí oheň a poriadne reže zákruty? Také superautá nepatria len do filmov, pretože existujú ľudia, ktorí vedia sny premeniť na skutočnosť.

Parádne káry vyrábané na zákazku nie je jednoduché získať. Sú to totiž doslova klenoty a umelecké diela na štyroch kolesách. Sú vzácne. Sú prekrásne. Sú drahé. Napriek tomu existujú a sú ľudia, ktorí si ich môžu dovoliť, a hlavne ľudia, ktorí ich vedia vyrobiť. S každým takýmto autom sa posúvajú hranice výkonu do závratných výšok. Každé z nich je úplne originálne a majiteľ takej superkáry si môže byť istý, že ďalšie podobné auto nikto iný nevlastní.

Všetky z nich ale spája jedna vec – príbeh ich zrodenia. Viasat Explore prináša seriál, ktorý vás zoznámi s týmto trochu sci-fi svetom, ktorému často vládnu vysoké napätie, takmer nemožné termíny, tajné schôdzky, pozoruhodné inžinierske problémy a samozrejme dramatický štýl. Nadšený tím automobilových remeselníkov pre splnenie tých najpodivnejších snov prekonáva obrovské prekážky a pri realizácii automobilových fantázií pre nadšencov z celého sveta dokážu títo chlapíci myslieť naozaj nekonvenčne. Uvidíte tak „pod kapotu“ jedinečných schopností majstrov mechanikov, budete svedkami celého procesu konštrukcie niektorých najžiadanejších štvorkolesových strojov na svete a pochopíte, prečo pre niektorých ľudí majú autá dušu. Nič ale nie je jednoduché a pri superautách už vôbec nie.

Dozviete sa preto, s akými problémami sa mechanici stretávajú a ktorá osobnosť so silnou vôľou stála za ich vznikom. Kde berú inšpiráciu a čím sa každé superauto od ostatných odlišuje. Skrátka, milovníci „plechových krásavcov“ si v januári prídu na svoje.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Superauto, superrekonštrukcia

Dokument
Foto Viasat Explore
nedeľa 15. 1.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC