Dokument

Predstavenie stanice TLC

Predstavenie stanice TLC

Pôvodne skratka pre The Learning Channel (vzdelávací kanál), dnes ikona voľnočasovej televíznej zábavy pre celú rodinu.

Program TLC bol založený roku 1972 ako informatívna a edukačná stanica, ktorá bola zameraná na poskytovanie vzdelania širokej verejnosti cez televíziu. Pôvodne bola distribuovaná do všetkých prijímačov zadarmo prostredníctvom satelitu NASA. V priebehu osemdesiatych a deväťdesiatych rokov sa stanica zameriavala predovšetkým na dokumenty o prírode, vede, histórii, aktuálnych udalostiach, medicíne, nových technológiách alebo napríklad o varení. Na konci deväťdesiatych rokov sa však začali objavovať aj viac lifestylové relácie, ako sú rôzne reality show alebo relácie o interiéroch bytov, ktoré mali za cieľ zaujať novú skupinu divákov.

Dnes je TLC zameraný najmä na programy o životnom štýle. Pravidelne prináša pozoruhodné príbehy z reálneho života, ktoré sú plné emócií, humoru, nádeje a ľudskosti, a to v rôznych variáciách žánrových relácií o životoch slávnych i neznámych párov, svadbách, jedle, rodine a vzťahoch. Zároveň ale nechýbajú ani populárno náučné, športové alebo aj detské programy.

A my si tak dnes môžeme vychutnávať relácie, z ktorých si vyberie skutočne každý. V ďalšej sérii programu Cake Boss budeme napríklad svedkami toho, ako si Buddy a jeho tím poradí s výzvami, pred ktoré ich pravidelne stavajú ich zákazníci – čo hovoríte na takú pirátsku tortu? Charlie v show The Healer zas dodá novú nádej rodine, ktorej život už dlho ovplyvňuje artróza a psoriáza. To a mnoho ďalšieho na vás čaká na stanici TLC!

Predstavenie stanice TLC

Dokument
Foto TLC
streda 8. 8.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC