Dokument

Predstavenie stanice Animal Planet

Predstavenie stanice Animal Planet

Stanica Animal Planet patrí do portfólia Discovery Communications a je domovom všetkých zvierat žijúcich v divočine aj medzi ľuďmi.

Programová schéma stanice Animal Planet je typická tým, že ponúka široké spektrum programov s cieľom uspokojiť nielen chovateľov domácich maznáčikov, ale aj tých, ktorí sa zaujímajú o nebezpečných exotických predátorov.

Stanica sa síce v prvých rokoch svojho fungovania venovala skôr rodinne zameraným dokumentom, no netrvalo to dlho a na rad prišla aj divočina v pravom slova zmysle. Práve v tom čase sa so stanicou spojili jej výrazní protagonisti, napríklad odborník na morských predátorov Jeremy Wade (poznáte z kultovej série Riečne monštrá) alebo svetoznámy zoológ Steve Irwin. Toho navyše v minulom roku nasledoval na televízne obrazovky aj zvyšok rodiny v sérii No nazdar! Irwinovci zasahujú.

Veľmi populárne sú aj relácie o veterinároch (Hrdinovia z The Dodo), ktorí sa zo všetkých síl snažia zachraňovať zvieratá v ťažkostiach. Na svoje si prídu samozrejme aj milovníci tradičnejších dokumentaristických formátov, ktorí sa môžu tešiť napríklad na série Príbehy veľkých mačiek alebo Na Aljašku.

Stanica Animal Planet je tiež významným hráčom v oblasti ochrany svetovej fauny a flóry. Prostredníctvom vlastnej iniciatívy R.O.A.R. udržiava čulé vzťahy s väčšinou svetových inštitúcií, ktoré sa touto agendou zaoberajú. Stanica Animal Planet sa divákom prvýkrát predstavila 1. októbra 1996 a od tých čias ju sleduje pravidelne takmer 100 miliónov domácností po celom svete.

Predstavenie stanice Animal Planet

Dokument
Foto Animal Planet
streda 29. 5.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC