Dokument

Osemdesiate

Osemdesiatky – dokumentárny cyklus

Osemdesiate roky minulého storočia predstavovali pre Ameriku pomerne zásadné obdobie.

V čom a prečo? To vám prezradí dokument Osemdesiate, ktorý vzišiel od producentských es Toma Hanksa, Garyho Goetzmana a Marka Herzoga a prináša nový pohľad na toto desaťročie v Spojených štátoch. Počas tejto dekády sa nebývalým fenoménom stala televízia. Seriály, ktoré sa neskôr vysielali s veľkým úspechom aj u nás, ako Dallas či Dynastia, úplne obrátili hore nohami život hlavným protagonistom a divákov doslova pripútali k televíznym obrazovkám. Pre mladšiu generáciu bola zase kultom čisto hudobná stanica MTV. Bolo to skrátka desaťročie, ktoré doviedlo televíznu zábavu a konzum k dokonalosti.

Ale nielen televíziou bol vtedy človek živý. Spoločnosťou stále hýbala studená vojna, veľkou témou aj problémom sa stalo ochorenie AIDS. Okrem týchto tienistých stránok doby samozrejme osemdesiate roky priniesli aj pozitíva. Bolo to obdobie, keď napríklad došlo k nebývalému rozmachu na Wall Street. A s osemdesiatymi rokmi zostanú pravdepodobne už navždy spojené aj mená ako Steve Jobs alebo Ronald Reagan, v Európe potom princezná Diana.

Bola to doba trvalých, vypchávok, flitrov, rodinných televíznych ság aj politických škandálov. A to všetko vám pripomenie bez preháňania a príkras vynikajúci dokumentárny cyklus Osemdesiate.

Osemdesiate

Dokument
Foto Skylink 7
štvrtok 4. 3.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC