Dokument

Génius: Picasso

Génius: Picasso

„Existuje len jedna cesta ako sa stať umelcom – pracovať dňom i nocou.“ A ako sa stať géniom?

Odpoveď vám možno dá sám majster všetkých majstrov, veľký Pablo Picasso. Svojich slov sa držal a naozaj maľoval vo dne v noci, ale či to bol jediný recept na jeho úspech, ťažko povedať.

Jeden z najkontroverznejších maliarov 20. storočia ožíva v úplne unikátnom dokumente, pri ktorom môžete zabudnúť na výklady povolaných odborníkov. National Geographic si po Albertovi Einsteinovi berie na paškál ďalšiu celosvetovú „celebritu“ a dokazuje, že vie oveľa viac ako len „prírodné obrázky“.

Dokument vyzerá skôr ako excelentný hraný životopisný seriál. A aby tiež nie, keď sa úlohy zrelého Picassa ujal charizmatický herec Antonio Banderas. A kým teda Picasso bol? Predovšetkým vášnivým mužom, ktorý okrem maľby bezmedzne miloval ženy. Seriál je tak nielen o majstrovi samotnom, ale aj o jeho múzach (veľmi často zároveň milenkách). Pozornosti tvorcov však neušli ani dobové súvislosti, takže všetko je doplnené o historický kontext, ktorý je v 20. storočí viac ako farbistý.

Výpravný dokumentárny seriál Génius: Picasso vás doslova uhranie! Možno potom pochopíte, prečo chce každý mať „niečo od veľkého Picassa“.

Génius: Picasso

Dokument
Foto National Geographic
nedeľa 22. 4.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC