Dokument

Drony

Dron

Nadšenci do moderných technológií by mali spozornieť, na televízne obrazovky sa totiž chystá dokumentárny seriál, ktorý vám priblíži svet bezpilotných lietadiel.

Tieto šikovné „lietadielka“ sú stále populárnejšie a využívanejšie na najrôznejšie účely. Už dávno neplatí, že drony vlastní len armáda a slúžia na sledovanie, fotenie či napádanie nepriateľských území. 

Prvý dron bol zostavený už v roku 1916, ale od tých čias technika pokročila, predovšetkým od deväťdesiatych rokov, kedy začala dostávať naozaj miniatúrne rozmery. A tak dnes existuje kategória civilných a komerčných „bezpilotov“, ktoré si môže kúpiť, alebo požičať prakticky každý. Aj keď to nie je úplne najlacnejší špás, ceny týchto hi-tech vychytávok sa pohybujú v rádoch tisícov, všetko závisí na ich vybavení.

V seriáli Droned nazriete do rodinnej firmy Pigeon Vision, ktorá prenajíma svoje drony a umožňuje zákazníkom robiť si jedinečné zábery. K ich klientom patria aj slávne osobnosti a vy spolu s nimi navštívite neuveriteľné a nádherné miesta. Okrem toho uvidíte tie najmodernejšie technológie.

Každá z epizód je vlastne príbehom jednej zákazky – klienti prichádzajú často s veľmi náročnými predstavami, a tak im musí trochu excentrický, ale nadšený tím technikov občas zostaviť úplne nový dron tzv. na mieru (niekto chce, aby bol dron vodotesný, iný sa musí dostať čo najbližšie k skalnej stene), aby mohli spraviť najdokonalejšie zábery. Seriál je výnimočný v tom, že kombinuje techniku a cestovanie, preto bude baviť široký okruh divákov.

Všetky epizódy sa odohrávajú na zaujímavých a atraktívnych miestach, takže sa bude naozaj na čo pozerať.

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Droned

Dokument
Foto Fotolia
piatok 11. 11.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC