Dokument

Búrlivá budúcnosť s Leonardom DiCapriom

Ľadovec

„Klimatické zmeny sú najzávažnejšou hrozbou, ktorej naša planéta čelí,“ vyjadruje DiCaprio svoje obavy. „Musíme spojiť svoje sily a jednohlasne žiadať jasné činy. Závisí na tom naše prežitie. Tento dokument predkladá symptómy a riešenia klimatických zmien skôr, než dôjde k prekrúteniu základných faktov tými, ktorých hlavným záujmom je finančný zisk z fosílnych palív.“

Presne z tohto dôvodu vznikol unikátny dokument, pod ktorým sú okrem oscarového herca a bojovníka za ochranu prírody, Leonarda DiCapria, podpísané ďalšie významné osobnosti: Fisher Stevens, Brett Ratner, James Packer a ako výkonný producent Martin Scorsese.

Dokument je zároveň tiež varovaním krátko pred americkými prezidentskými voľbami, pretože pripomína, aby sa voliči rozhodli hlasovať pre politikov, ktorí sa zaoberajú klimatickými zmenami a praktickými postupmi na zlepšenie životných podmienok.

DiCaprio sa stretáva s osobnosťami z celého sociálneho spektra ako v rozvinutých, tak aj v ešte sa len rozvíjajúcich krajinách. Tie ponúkajú mnohokrát neobvyklý, vášnivý aj pragmatický pohľad na opatrenia, ktoré je treba zaviesť už teraz aj v budúcnosti tak, aby došlo k posunu ekonomických a politických systémov v prospech inštitúcií prospešných ochrane životného prostredia.

V dokumente vystúpi súčasný prezident USA Barack Obama aj bývalý prezident Bill Clinton, minister zahraničia USA John Kerry, generálny tajomník OSN Pan Ki-mun či pápež František I. Ďalej uvidíte výskumníkov z NASA, odborníkov na ochranu lesov, vážených vedcov aj horlivých aktivistov a všetci sa snažia spojiť svoje sily a zachrániť svet. National Geographic film uvedie v kinách v New Yorku a Los Angeles už v októbri. Nasledovať bude celosvetová premiéra na Nat Geo Channel v 171 krajinách a 45 jazykoch. Tento unikátny dokument by vám rozhodne nemal uniknúť!

Viac nájdete v tabletovom magazínu, ktorý je dostupný pre iOS a Android, alebo pre PC.

Je s nami koniec?

Dokument
Foto Nat Geo Channel
nedeľa 30. 10.

Kompletný magazín s množstvom ďalších článkov nájdete voľne k stiahnutiu na

Available on App Store Get it on Google play PC a MAC