Recepty Canal+ Domo

Mandlové mlieko

Mandlové mléko
Porad:Uvar mi, mami!, epizóda 6
Chod:Nápoj
Kuchyňa:Stredoeurópska

Ingrediencie

• 1 hrnček blanžírovaných mandlí
• 2-4 hrnčeky vody

Postup prípravy

Namočte mandle, najlepšie cez noc.
Druhý deň preceďťe, pridajte vodu a rozmixujte do hladka. Sceďťe cez utierku a vymačkajte. Uchovávajte v chladničke.
Vymačkanú dužinu môžete vysušiť v rúre. Tak získate mandlovú múku, ideálnu pro pečenie.

Mandlové mlieko môžete použíť aj pre prípravu kakaa. Na 1 hrnček mandlového mlieka dejte kakao a rohovník v ľubovolnom pomere, dokopy 2 čajové lyžičky a podľa chuti datlový sirup.

Suroviny za stáleho miešania zohrejte. Nevarte!

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905