Recepty Canal+ Domo

Dusené huby v cmare s katalánskou topinkou

Dušené houby v podmáslí s katalánskou topinkou
Porad:Jakubiak rodine, epizóda 12
Chod:Predjedlá a malé jedlá
Kuchyňa:Stredoeurópska
Vegetariánska a vegánska

Ingrediencie

  • 2 hrste lišiek
  • hrsť klobúčkov z dubákov
  • 5 tmavých šampiónov
  • maslo
  • 3 cibule šalotky
  • polovica hlavy cesnaku
  • niekoľko bobkových listov
  • vetvička rozmarýnu
  • špetka soli
  • 2 špetky čierneho korenia
  • lyžica sójovej omáčky
  • hrsť kučeravého kelu
  • 150 ml cmaru

Topinky

  • celozrnný chleba
  • strúžok cesnaku
  • paradajka
  • špetka soli
  • lyžica olivového oleja

 

Postup prípravy

Na masti orestujte nakrájanú cibuľu, polovičku hlavy cesnaku, niekoľko čerstvých bobkových listov a rozmarýn. Hneď potom pridajte lišky, dubáky a šampióny. Všetko dochuťte soľou, čiernym korením, sójovou omáčkou a poduste. Pridajte kučeravý kel, vypnite platničku a prilejte cmar. Opečené krajíčky chleba potrite cesnakem, zrelou paradajkou, osolte a pokvapkajte olivovým olejom. Podávajte s hubami.

© 2020 Canal+ Luxembourg S. à r.l. - Všetky práva vyhradené
Skylink® je obchodná značka vlastnená Canal+ Luxembourg S. à r.l.
so sídlom Rue Albert Borschette 4, L-1246 Luxembourg
R.C.S. Luxembourg: B 87.905